SKU
HI72911D

Elektroda pH për Kaldajat dhe Kullat ftohëse (titan, DIN) - HI72911D

221,00 € 24.310,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 221,00 EUR (24.310,00 Lekë)

In stock

Elektroda pH për kaldaja dhe kullat ftohëse

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI72911D përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP), llambë me majë të sheshtë, trup titani dhe bashkim PTFE me elektrolit polimer.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH nga xhami për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matje. HI72911D është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Llambë me majë të sheshtë

Llamba me majë të sheshtë e zhytur në HI72911D është e lehtë për t'u pastruar dhe parandalon grumbullimin e lëndëve të ngurta në solucione në sensor. Forma të tjera të majës përfshijnë konike për depërtim dhe sferike për matjet ujore.

Trupi titani

Një trup titani rrit imunitetin ndaj fushave elektrostatike dhe magnetike. Gjithashtu mundëson rezistencë të fortë ndaj korrozionit, edhe në ujin e detit.

Matching pin

Matching pin është një teknikë matjeje diferenciale e përdorur për të eliminuar shqetësimet e modalitetit të zakonshëm për sistemin e matjes. Në një sistem pa matching pin, rrymat elektrike në kampion mund të ndikojnë në tensionin e qelizës referuese që lidhet nëpërmjet kryqëzimit të lëngut me kampionin. Në këtë rast, elektroda e referencës kap fushat elektromagnetike dhe matja e pH ndryshohet. Matching pin izolon këto fusha rryma/magnetike nga elektroda e referencës. Trupi i titanit HI72911D shërben si një matching pin për matje të sigurta të sakta të pH.

Kryqëzim PTFE

Politetrafluoroetileni poroz (PTFE) është një material hidrofobik që disponohet me porozitete të ndryshme. Ky lloj kryqëzimi përdoret shpesh në elektroda me elektrolit polimer. Për shkak të avantazheve të tij kimike, PTFE përdoret gjerësisht në aplikimet industriale.

Lidhës DIN

HI72911D përdor një lidhës DIN. Ky lloj lidhësi është përgjithësisht në pronësi të njehsorëve me të cilët furnizohen dhe mund të mos jetë i këmbyeshëm. HI72911D është krijuar për t'u përdorur me matësin pH HI99141 të Hanna-s. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

 

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara