SKU
FC2100

Elektroda pH për produktet e qumështit (dixhitale me trup qelqi) - FC2100

249,00 € 27.390,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 249,00 EUR (27.390,00 Lekë)

In stock

FC2100 është një elektrodë pH e mbushur me xhel për produktet e qumështit me trup dixhital prej qelqi, me një sensor të integruar të temperaturës për matjet e kompensuara të temperaturës. Kjo sondë përmban një lidhës 3,5 mm të projektuar ekskluzivisht për t'u përdorur me matësit e banakut Hanna Instruments edge®. Elektroda FC2100 përmban një mikroçip të integruar që ruan sensorin, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit. Ai gjithashtu përmban një dizajn të kryqëzimit të hapur me elektrolit xheli viskolen, një llambë sensore e bërë nga xhami me temperaturë të ulët dhe një majë në formë konike. Kjo strukturë e dizajnit është ideale për matjet e pH në mostra të tilla si qumështi, kosi, djathi dhe produkte të tjera në industrinë e qumështit. Intervali i rekomanduar i temperaturës së funksionimit është nga 0 në 60°C.

  • Mikroçip i integruar
  • Majë qelqi konike
  • Open junction

Mikroçip i integruar

Mikroçipi i integruar ruan llojin e sensorit, numrin serial dhe informacionin e kalibrimit duke përfshirë datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë, gjendjen e sondës dhe buferët e përdorur. Ky informacion merret automatikisht nga edge® sapo elektroda të futet në prizë. Aftësia për të transferuar informacion lejon shkëmbimin e nxehtë të sondave pa pasur nevojë të rikalibrohet. Të gjitha matjet e pH kryhen brenda elektrodës dhe transferohen në mënyrë dixhitale në njehsor. Kjo kapërcen çdo problem të zhurmës që lidhet me sistemin tradicional të matjes analoge me rezistencë të lartë. Zhurma elektrike mund të gjenerohet nga një sensor i integruar i temperaturës dhe gjatë punës në një mjedis të lagësht.

Majë konike prej qelqi

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin. Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT (temperaturë të ulët) me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohms krahasuar me xhamin GP (për qëllime të përgjithshme) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matjen.

Open junction

Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë një kryqëzim konvencional referues prej qeramike. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës së xhamit tregues dhe referencës së brendshme, duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis kampionit dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i elektrodës së qelqit është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh për shkak të rezistencës së tij kimike. Elektroda e qelqit është e pajtueshme me shumë tretës jo-ujorë dhe kimikate të tjera agresive. Xhami është gjithashtu rezistent ndaj shumë formave të rrezatimit, siç është rrezatimi ultravjollcë.

Specifikimet

Materiali i trupit

Xham

Referenca

dyfishe, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shkalla e rrjedhjes

I hapur

Elektrolit 

Xhel

Intervali

pH: 0 deri në 12

Maks. presioni

0.1 bar

Forma e majës

konike (6 x 10 mm)

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F) - LT

Sensor temperature

po

Përforcues

po

Kunjë që përputhet

Jo

Kabulli

1 m (3,3')

Lidhja

Lidhës 3.5 mm

Aplikacionet

aplikim për qëllime specifike, kos

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara