SKU
HI1292D

Elektrodë pH për matjet direkt në dhe HI1292D

193,00 € 21.230,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 193,00 EUR (21.230,00 Lekë)

In stock

HI129D është një elektrodë me  trup prej xhami,që rimbushet ,single junction me lidhësin Din. Kjo elektrodë ka një nyje të trefishtë qeramike në qelizën e jashtmë referuese dhe maja sensorit të pH konike është bërë me xham me temperaturë të ulët. Ka një amplifikator të integruar dhe sensor të integruar të temperaturës për temperaturën e kompensuar automatikisht. Konsiderata e dizajnit për HI1292D është ideale për matjet e pH-së në dhe të dheut. HI1292D është projektuar për përdorim me matësin portativ pH HI99121 të Hanna.

  • Nyja e trefishtë qeramike
  • Xhami me temperaturë të ulët
  • Sensor temperature i ndërtuar në të

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për pH, formën e majës ,materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.


HI1292D përdor xham me temperaturë të ulët (LT) bulb konik, nyje te trefishtë qeramike, dhe është i rimbushur me 3.5M KCl + AgCl (HI7071M).


Formulim i qelqit me temperaturë të ulët

Maja e qelqit përdor një formulim special të qelqit LT me një rezistencë më të ulët prej rreth 50 megaohms krahasuar me atë (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet kur në një mostër në temperaturë të ulët, rezistenca e qelqit LT do të rritet duke iu afruar asaj të qelqit GP në temperaturat e ambientit.

HI1292D është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që maten nga -5 deri në 70oseC.

 

Majë konike

Dizajni i majave në formë konike lejon zhytjen në solids, gjysmë solids, dhe emulsione. HI1292D është ideal për matjen e drejtpërdrejtë të pH në dhe të dheut.

 

Trupi prej qelqi

Xhami i HI1292D është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi prej qelqi gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza refere është e varur nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, sa më i qëndrueshëm do të jetë potenciali i referencës.

Nyja e trefishtë qeramike

Nyja e trefishtë qeramike lejon një normë më të lartë të rrjedhjes së elektrolitit nga qeliza referuese në mostrën e matjes. Një elektrodë tipike pH do të ketë një nyje të vetme qeramike që rrjedh në normën e 15 deri në 20 μL/orë. HI1292D ka tre nyja qeramike në kontakt me mostrën që siguron një normë rrjedhjeje prej 40 deri në 50 μL/orë. Fluksi i rritur siguron një vazhdimësi më të madhe midis elektrodës referuese dhe elektrodës treguese.

Rimbushja

Hi1292D është një sond që mund të rimbushet. Meqënëse është një elektrodë e vetme e bashkimit pH tretësira e mbushjes është HI7071M 3.5M KCl + AgCl. Kapaku i mbushjes duhet të hiqet përpara kalibrimi dhe matjes. Heqja e kapakut krijon presion pozitiv  në qelizën referuese duke lejuar një normë më të lartë të rrjedhjes së elektrolytit nëpërmjet nyjës së jashtme.Një normë më e lartë e rrjedhjes do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qëndrueshëm.

Lidhës  DIN

Hi1292D ka një lidhës DIN që mund të përdoret me matësin portativ pH/temperaturë HI99121 për matjen e drejtpërdrejtë të pH-së në tokë.

 

Specifikime

 

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI1292D

Referenca

single, Ag/AgCl

Nyja / Norma e Rrjedhjes

qeramike, e vetme / 15-20μL/hr

Elektroliti

3.5M KCl + AgCl

Gama

pH: 0 deri 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70°C (23 deri 158°F)

Maja / forma

konik (12 x 12 mm)

Diametri

12 mm

Gjatësia e trupit

120 mm / 175.5 mm

Temperature Sensor

Po.

Pin i përputhur

Jo

Amplifikator

Po.

Materiali i trupit

qelq

Kabulli

7-pole; 1 m (3.3')

Përdorimi i rekomanduar

matjen e drejtpërdrejtë të pH të tokës, mostrat e tokës,

Lidhja

DinTë gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara