SKU
FC2153

Elektrodë pH për ujin e pijshëm me një lidhës DIN - FC2153

210,00 € 23.100,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 210,00 EUR (23.100,00 Lekë)

In stock

FC2153 është një elektrodë pH me trup prej xhami, që rimbushet, dhe lidhet me një lidhës Quick DIN. Kjo elektrodë ka një nyje të trefishtë qeramike në qelizën e jashtme referuese dhe sensori I qelqtë i pH është bërë me xham loë temperature. Këto konsiderata të projektimit janë ideale për matjet pH të ujit të pijshëm dhe mostrat me përçueshmëri të ulët. FC2153 është sonda zëvendësuese pH/temperatures që vjen së bashku me matësin portativ pH HI99192 për ujë të pijshëm.

  • Nyja e trefishtë qeramike
  • Sensor temperature built-in
  • Elektrodë që rimbushet

Elektroda pH për ujë të pijshëm

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për të përcaktuar pH, formën e bulbit, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. Elektroda FC2153 e pH për ujin e pijshëm përdor (LT) qelqi, bulbi sferik, trupi i qelqit, nyja e trefishtë qeramike dhe është e mbushur me 3.5M KCl + AgCl.

Formulimi i qelqit loë temp

Matja e pH të tretësirave në temperatura të ulëta mund të jetë e vështirë për shkak të efektit që temperatura ka në rezistencën e membranës së qelqit. Një elektrodë standarde pH përdor xhama me qëllim të përgjithshëm (GP) dhe ka një rezistencë prej 100 megaohmësh në 25°C. Kjo rezistencë do të rritet me uljen e temperaturës. Nëse rezistenca rritet mbi një gamë optimale atëherë do të ndikoj tek matja .Disa elektroda pH përdorin xhamin me temperaturë të ulët (LT) për membranën e qelqit të ndjeshme në pH. Rezistenca e qelqit LT është rreth 50 megaohms në 25°C. Me uljen e temperaturës së xhamit, rezistenca e xhamit LT i afrohet rezistencës së qelqit GP. Elektroda FC2153, pH për ujë të pijshëm është bërë me qelq LT dhe është e përshtatshme për t'u përdorur me mostra që maten nga 0 në 70°C.

Bulb sferik

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera të majës përfshijnë konik për zhytje të thellë të elektrodës dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trupi prej qelqi

Trupi prej qelqi është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtë. Trupi prej xhami gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza refere është e varur nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm të jetë potenciali i referencës.

Nyja e trefishtë qeramike

Nyja e trefishtë qeramike lejon një normë më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit nga qeliza referuese në tretësirë. Një elektrodë standarde pH do të përdorë një nyjë të vetme qeramike që lejon nga 15 deri në 20 μL/orë e elektrolitit të rrjedhë; elektroda pH për ujë të pijshëm FC2153 ka tre nyje qeramike, proviQuick DINg për 40 deri në 50 μL/orë e elektrolitit për të rrjedhur. Kjo normë e lartë e rrjedhjes siguron reagim më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në mostrat që janë të ulëta në përçueshmëri, të tilla si uji i pijshëm.

Rimbushje

Elektroda pH për ujë të pijshëm FC2153 është një sonde që rimbushet. Është një elektrodë pH me një nyje të vetme dhe përdor tretësirën e mbushjes së elektrolitit HI7071 3.5M KCl + AgCl. Nëse përdorni një elektrodë pH të rimbushur, kapaku i mbushjes duhet të lirohet/hiqet përpara kalibrimi dhe matjes. Duke liruar/hequr kapakun krijon presion pozitiv të kokës në qelizën referuese duke rritur normën e rrjedhjes së elektrolitit nëpërmjet nyjës së jashtme. Një normë më e lartë e rrjedhjes do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qëndrueshëm.

Lidhës i shpejtë DIN

Elektroda pH për ujë të pijshëm FC2153 përdor një lidhës Quick DIN. FC2153 është elektroda zëvendësuese për HI99192. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, visa , llojin T dhe 3.5mm.

Specifikimet

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

FC2153

Përshkrimi

Elektroda pH

Referim

Ag/AgCl

Nyja / Norma e Rrjedhjes

qeramike, trefishtë

Elektroliti

KCl 3.5M + AgCl

Presion i madh

0.1 bar

Gama

pH: 0 deri 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 70°C (32 deri 158°F) - LT

Maja / formë

sferike (dita: 9.5 mm)

Sensori I temp

Po.

Amplifikator

Po.

Materiali i trupit

qelq

Kabulli

koaksiale; 1 m (3.3')

Përdorimi i rekomanduar

ujë të pijshëm

Lidhja

DIN*Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara