SKU
FC200s

Elektrodë pH për produkte gjysëm të ngurta (FoodCare Trupi PVDF) - FC200S

221,00 € 24.310,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 221,00 EUR (24.310,00 Lekë)

In stock

FC200S është një elektrodë për pH me trup PVDF, e mbushur me xhel për komponimet gjysëm të ngurta. Kjo sondë përmban një dizajn kryqëzimi të hapur, një llambë sensore të bërë nga xhami me temperaturë të ulët dhe një trup plastik të kategorisë ushqimore. Kjo veçori e dizajnit është ideale për matjet e pH në industrinë ushqimore duke përfshirë qumështin, brumin, mishin e bluar dhe mostrat e tjera të ushqimit gjysmë të ngurtë. Intervali i rekomanduar i temperaturës së funksionimit është nga 0 në 50°C.

  • Xham me temperaturë të ulët
  • Trupi PVDF
  • Open junction

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektroliti i përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. Elektroda e pH FC200S për  komponimet gjysëm të ngurta përdor xhamin me temperaturë të ulët (LT), llambën konike, trupin PVDF të kategorisë ushqimore dhe kryqëzimin e hapur me elektrolitin xhel viskolen.

Formulimi i xhamit me temperaturë të ulët

 

Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohm krahasuar me xhamin e përgjithshëm (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit ulet në kampion, rezistenca e xhamit LT do të rritet duke iu afruar asaj të xhamit GP në temperaturat e ambientit. Nëse përdorni xhamin GP, rezistenca do të rritet mbi rezistencën optimale. FC200S është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 50 °C.

Majë konike prej qelqi

 

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.

Trupi PVDF

 

Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.

Open junction

 

Lëndët e ngurta dhe proteinat që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë sondën. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës treguese dhe referencës së brendshme duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.

Lidhësi me vidë

 

FC200S përdor një lidhës me vidë. Lidhësit me vidë ngjiten drejtpërdrejt në njehsor dhe gjithashtu mund të bëhen të këmbyeshëm me matës të tjerë duke përdorur një kabllo zgjatuese Hanna BNC.

 

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

FC200S

Referenca

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

I hapur

Elektroliti

xhel

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 50°C (32 deri në 122°F) - LT

Struktura

konike (6 x 10 mm)

Gjatësia e trupit

75 mm / 111,5 mm

Sensor temperature

jo

Kunjë që përputhet

jo

Përforcues

jo

Materiali i trupit

PVDF

Kabulli

jo

Përdorimi i rekomanduar

qumësht, ushqime gjysmë të ngurta, kos

Lidhja

Kapak me vidë

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara