SKU
HI1291D

Elektroda e pH për përdorim me HI207 dhe HI208 - HI1291D

191,00 € 21.010,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 191,00 EUR (21.010,00 Lekë)

In stock

HI1291D është një elektrodë pH me një lidhje qeramike të vetme me trup PEI me një lidhës DIN për përdorim me matësat e pH HI207 dhe HI208. Ky dizajn është ideal për përdorim të përgjithshëm laboratorik.

  • Nuk ka nevojë të rimbushni elektrolitin.
  • E krijuar për t'u përdorur me matësit e pH HI207 dhe HI208.
  • E shkëlqyeshme për përdorim laboratorik dhe arsimor për qëllime të përgjithshme.

Elektrodë pH për përdorim me HI207 dhe HI208

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1291D përdor qelq për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup polieterimid (PEI), grimca të vetme qeramike dhe kryqëzim të dyfishtë.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH  prej qelqi për qëllime të përgjithshëm (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhamin GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matje. HI1291D është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 70°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë atë konike për depërtim dhe majë të sheshtë për matjen e sipërfaqes.

Trupi PEI

Trupi i HI1291D është i përbërë nga rrëshirë polieterimidi (PEI). Trupi PEI është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh dhe është i përshtatshëm për matjet në terren për shkak të qëndrueshmërisë së tij. Mbrojtja rreth majës së xhamit sferik minimizon thyerjen për shkak të përplasjes ose rënies aksidentale të elektrodës. Plastika PEI është një plastikë me cilësi të lartë që është kimikisht rezistente ndaj shumë kimikateve agresive.

Lidhës DIN

HI1291D përdor një lidhës DIN. Ky lloj lidhësi është bërë vetëm për matësit e pH HI207 dhe HI208. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm. Elektrodat me një bashkim të vetëm përdorin një tretësirë mbushëse si HI7071 që përmban 3.5M KCl + AgCl, ndërsa elektrodat me bashkim të dyfishtë përdorin zakonisht HI7082 që përmban 3.5M KCl. 

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë bufer Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një zgjidhje mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin. 

 

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

HI1291D

Përshkrim

elektrodë pH

Referenca

e vetme, Ag/AgCl

Kryqëzim

qeramikë

Elektroliti

xhel

Presioni maksimal

2 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 70°C (32 deri në 158°F) - GP

Struktura / forma

sferike (diametri: 5,0 mm)

Sensor temperature

po

Përforcues

po

Materiali i trupit

PEI

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

qëllimi i përgjithshëm, arsimor, laborator

Lidhja

DIN **

Shënim i veçantë

** Rekomandohet për përdorim me matësat e pH HI207 dhe HI208

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara