SKU
HI1330B

Elektrodë pH për shishe dhe epruveta me lidhës BNC - HI1330B

184,00 € 20.240,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 184,00 EUR (20.240,00 Lekë)

In stock

HI1330B është një elektrodë pH me një lidhje të vetme me trup qelqi, e rimbushshme, me një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një bashkim të vetëm qeramik në qelizën e jashtme të referencës dhe pjesa e vogël, sferike e sensorit të pH është bërë me xham me temperaturë të ulët. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për matjet e pH në shishe, epruveta dhe aplikime në enët e vogla

  • Majë e llambës së vogël
  • Xham me temperaturë të ulët (LT).
  • Elektroda e rimbushshme

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI1330B përdor xhami me temperaturë të ulët (LT), llambë sferike, trup qelqi, kryqëzim të vetëm qeramik dhe mund të rimbushet me 3,5M KCl + AgCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të ulët

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH me qelq me qëllim të përgjithshëm (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matjen. HI1330B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga -5 në 70°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë konik për depërtim dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzim i vetëm qeramik

Kryqëzimi i jashtëm i një elektrode, i njohur gjithashtu si një urë kripe, është një komponent i domosdoshëm i qarkut elektrik. Lëvizja e joneve duhet të rrjedhë nëpër kryqëzim për një lexim të qëndrueshëm. Referenca e jashtme ka një grimcë të vetme qeramike. Qeramika është një material poroz që shkrihet lehtësisht me trupin e qelqit dhe ka një koeficient të ngjashëm zgjerimi. Një bashkim i vetëm qeramik ka një shpejtësi rrjedhjeje prej 15-20 μL/orë. Lloje të tjera kryqëzimi janë të disponueshme me shpejtësi më të lartë rrjedhëse dhe të bëra me materiale të ndryshme.

Rimbushëse

HI1330B është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me një lidhje të vetme, tretësira mbushëse është HI7071 3.5M KCl + AgCl. Nëse përdorni një elektrodë pH të rimbushshme, kapaku i mbushjes duhet të hiqet përpara kalibrimit dhe matjes. Heqja e kapakut krijon presion pozitiv të kokës në qelizën e referencës duke lejuar rrjedhën më të lartë të elektrolitit përmes kryqëzimit të jashtëm. Një shpejtësi më e lartë e rrjedhës do të rezultojë në një lexim më të shpejtë dhe më të qëndrueshëm.

Lidhës BNC

HI1330B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm për të përmendur disa. Këto lloj lidhësish priren të jenë të pronarit për një lloj të caktuar njehsori dhe nuk janë të këmbyeshëm.

 

Specifikimet

Gama e matjes

pH: 0 deri në 12

Lloji i qelizës referuese

e vetme, Ag/AgCl

Lloji i kryqëzimit/Shkalla e rrjedhjes

qeramike, teke / 15-20 μL/h

Rimbushni Elektrolit

3,5 M KCl + AgCl

Materiali i trupit

xhami

Këshillë / formë

sferike (diametri: 5 mm)

Pin që përputhet

nr

Maks. Presioni

0.1 bar

Gama e funksionimit të temperaturës

-5 deri në 70°C (23 deri në 158°F) - LT

Gjatësia e trupit/Gjatësia e përgjithshme

80 mm / 175,5 mm

Sensor temperature

nr

Diametri i jashtëm

5 mm

Kabllo

koaksiale; 1 m (3,3')

Lloji i lidhësit

BNC

Përforcues

nr

Përdorimi i rekomanduar

epruveta, flakone

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara