SKU
HI1144B

Elektrodë pH me referenca Calomel dhe lidhës BNC - HI1144B

207,00 € 22.770,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 207,00 EUR (22.770,00 Lekë)

In stock

HI1144B është një trup qelqi, i rimbushshëm, elektrodë pH me një lidhje të vetme me Referencat Calomel dhe një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një lidhje të vetme qeramike në qelizën e jashtme të referencës dhe pjesa sferike e sensorit të pH është bërë me xham me temperaturë të lartë. Sistemi i referencës së merkurit/klorurit (I) (Hg/Hg2Cl2) i HI1144B ofron një potencial të qëndrueshëm referimi pa praninë e argjendit. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për aplikacionet që përfshijnë Tris buffer.

  • Referencat e Calomelit
  • Elektroda e rimbushshme
  • Xham me temperaturë të lartë (HT).

 

Elektroda pH me Referencat Calomel

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1144B përdor xham me temperaturë të lartë (HT), llambë sferike, trup qelqi, grimca të vetme qeramike, bashkim të vetëm dhe mund të rimbushet me 3,5M KCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të lartë

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH me xhami për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e qelqit HT është rreth 400 megaohm në 25°C. Ndërsa HI1144B përdoret në temperatura të larta, rezistenca zvogëlohet për t'iu afruar asaj të xhamit GP. HI1144B është i përshtatshëm për përdorim me mostra që matin nga 0 deri në 100°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë konik për depërtim dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzimi i jashtëm i vetëm qeramike

HI1144B është një dizajn me një kryqëzim të vetëm. Kryqëzimi i njohur gjithashtu si një urë kripe është një komponent i domosdoshëm i qarkut elektrik. Lëvizja e joneve duhet të rrjedhë nëpër kryqëzim për një lexim të qëndrueshëm. Referenca e jashtme ka një grimcë të vetme qeramike. Qeramika është një material poroz që shkrihet lehtësisht me trupin e qelqit dhe ka një koeficient të ngjashëm zgjerimi. Një bashkim i vetëm qeramik ka një shpejtësi rrjedhjeje prej 15-20 μL/orë. Lloje të tjera kryqëzimi janë të disponueshme me shpejtësi më të lartë rrjedhëse dhe të bëra me materiale të ndryshme.

Rimbushëse

HI1144B është një sondë e rimbushshme. Zgjidhja e saj mbushëse, HI7082 3.5M KCl, nuk përmban asnjë argjend. Mungesa e argjendit do të parandalojë formimin e çdo precipitati argjendi në sipërfaqen e kryqëzimit dhe bllokimin e tij. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Lidhës BNC

HI1144B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm për të përmendur disa. Këto lloj lidhësish priren të jenë të pronarit për një lloj të caktuar njehsori dhe nuk janë të këmbyeshëm.

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara