SKU
HI1048P

Elektrodë pH me sistemin për parandalimin e bllokimit (CPS™) dhe lidhësin BNC + pin - HI1048P

245,00 € 26.950,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 245,00 EUR (26.950,00 Lekë)

In stock

HI1048P është një elektrodë pH me trup qelqi, e rimbushshme, me një lidhës BNC dhe pin. Lidhësi i pinit përdoret për të aktivizuar funksionin CAL Check të matësve të tavolinës HI2221, HI2222 dhe HI2223. Kjo elektrodë përmban një referencë të kryqëzimit të dyfishtë, teknologjinë Hanna's Clogging Prevention System (CPS™) dhe llambë sensore sferike prej qelqi të bërë me xhami për qëllime të përgjithshme. Kjo elektrodë pH është ideale për mushtin dhe lëngun e verës për shkak të përmbajtjes së lartë të lëndëve të ngurta që do të bllokonin një elektrodë standarde të pH për qëllime të përgjithshme.

  • Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™).
  • Elektroda e rimbushshme
  • Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë

Elektrodë pH me sistem parandalimi të bllokimit

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1048P përdor xhami për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup qelqi, kryqëzim me teknologjinë CPS™, kryqëzim të dyfishtë dhe është i rimbushshëm me 3,5 M KCl duke e bërë atë ideal për mushtin e verës, lëngun dhe mostrat e tjera me përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Xhami me qëllim të përgjithshëm (GP), siç nënkupton edhe emri është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me xham GP do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. Elektroda pH me sistem për parandalimin e bllokimit HI1048S është e përshtatshme për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Majë sferike prej qelqi

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me kampionin e matur. Kjo lejon një përgjigje më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti.

CPS Sleeve Junction

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS) është një risi për përmirësimin e matjeve të pH në mostrat që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta. Elektrodat konvencionale të pH përdorin nyje qeramike që mund të bllokohen shpejt kur përdoren në mostra që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta si mushti i verës ose lëngu. Kur kryqëzimi është i bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozitetin e xhamit të bluar të shoqëruar me një krah PTFE për të parandaluar bllokimin e kryqëzimit. Xhami i bluar lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa krahu PTFE largon trupat e ngurtë. Si rezultat, elektrodat e pH me teknologjinë CPS kërkojnë deri në 20 herë më shumë kohë për t'u ndotur në krahasim me elektrodat konvencionale.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI1048P është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me solucionet e mbushjes së elektrodës me një lidhje të vetme.

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

BNC + lidhës pin

HI1048P ka një lidhës BNC dhe pin. Lidhësi BNC është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Lidhësi i pinit përdoret për të aktivizuar funksionin CAL Check në matësit e mëposhtëm të pH në tavolinë; HI122, HI123, HI221, HI222, HI223, HI2221, HI2222 dhe HI2223.

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

singlevsdoublejunction

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet mbrapsht duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një zgjidhje mbushëse që është "pa argjend”.

Specifikimet:

 

Specifikime

Detaje

SKU

HI1048P

Përshkrim

Elektrodë pH me CPS™ (Sistemi për parandalimin e bllokimit)

Referenca

dyfishe, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shkalla e Rrjedhës

CPSTM

Elektroliti

KCl 3.5M

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 60°C (23 deri në 140°F) - LT

Këshillë / formë

kubike (diametri: 8 mm)

Gjatësia e trupit

120 mm/ 175,5 mm

Sensor temperature

Vetëm modeli DIN

Përforcues

Vetëm modeli DIN

Materiali i trupit

xham

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i Rekomanduar

verë, musht, lëng, në prodhimin e verës

Lidhja

BNC + pin*

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara