SKU
FC10483

Elektrodë pH me sistemin kundër bllokimit (CPS™) - FC10483

257,00 € 28.270,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 257,00 EUR (28.270,00 Lekë)

In stock

FC10483 është një elektrodë me trup prej xhami, që rimbushet dhe me “open junction” me një lidhës Quick DIN që vjen së bashku me HI99111. Kjo elektrodë përmban një double junction reference, teknologjinë e Sistemit të Parandalimit të bllokimit (CPS™) të Hanna-s dhe majën sferike prej qelqi me qëllim të përgjithshëm. Kjo elektrodë pH është ideale për verën për shkak se në përmbajtjen së saj mund të përmbaj lëndë të ngurta që mund të bllokojnë elektrodën. FC10483 është një elektrodë e para-amplifikuar që ka një sensor temperature të ndërtuar për matjet e kompensuar të temperaturës në një dizajn të vetëm .

  • Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të bllokimeve (CPS™)
  • Sensor temperature built-in
  • Projektim double junction

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për  pH, formën e majës, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga pika që marrim në konsiderat gjatë projektimit.HI10483 përdor qelq për qëllim të përgjithshëm (GP) , majë sferike, trupi prej qelqi, nyja me teknologjinë CPS, double junction dhe është i rimbushur me 3.5M KCl duke e bërë atë ideale për verën.

Formulimi i Qelqit Me Qëllim të Përgjithshëm

Qelqi me qëllim të përgjithshëm si emri nënkupton është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me qëllim të përgjithshëm (GP) qelqi do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI10483 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që maten nga 0 në 80°C.

Maja xhami sferike

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me mostrën e matur. Kjo lejon një reagim më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti.

Teknologjia CPS

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Clogging (CPS™) është një risi për përmirësimin e matjeve të pH në mostrat që kanë një përmbajtje të lartë solide. Elektrodat konvencionale të pH-së përdorin nyja qeramike që mund të grumbullohen shpejt kur përdoren në mostra që kanë një përmbajtje të lartë të sub të ngurta si vera. Kur nyja është e bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozshmërinë e xhamit të shoqëruar me një mëngë PTFE për të parandaluar bllokimin. Xhami lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa mëngë PTFE spraps të ngurtat. Si rezultat, elektrodat e pH-së me teknologjinë CPS marrin deri në 20 herë më shumë kohë për t'u kontaminuar në krahasim me elektrodat konvencionale.

Rimbushja

FC10483 është një sonde që rimbushet. Meqë është një elektrodë e bashkimit të dyfishtë pH tretësira e mbushjes është HI7082 3.5M KCl.

Trupi i elektrodës prej qelqi

Trupi prej qelqi është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtë. Trupi prej qelqi gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza refere është e varur nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, sa më i qëndrueshëm të jetë potenciali i referencës.

Lidhës i shpejtë DIN

FC10483 ka një lidhës Quick DIN.FC10483 është elektroda zëvendësuese për FC99111. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidës, llojin T, dhe 3.5mm.

Single junction vs double junction

singlevsdoublejunction

Elektrodat konvencionale normalisht janë single junction. Siç përshkruhet nga figura sipër, këto elektroda kanë vetëm një nyje midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësirat shumë acidike ose alkaline, rrjedhja pozitive e elektroliteve përmes bashkimit shpesh kthehet duke rezultuar në ingresin e tretësires së mostrës . Nëse kjo nuk kontrollohet, elektroda e referimit mund të ndotet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër potencial me elektrodat single junction është bllokimi i nyjës për shkak të (AgCl). Argjendi mund të precipitojë lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira elektrolyte bën kontakt me mostrën, disa AgCl do të precipitojnë në faqen e jashtme të nyjës. Rezultati është leximi i mjegullt i marrë nga sensori. Sistemi double junction siç nënkupton emri, ka dy nyja, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me mostrën siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, është e dukshme e njëjta tendencë.. Megjithatë, pasi sistemi referues i elektrodës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme elektrolyte, kontaminimi i elektrodës minimizohet.

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara