SKU
HI1048B/50

Elektroda e pH me sistemin për parandalimin e bllokimit (CPS™) - HI1048B/50

226,00 € 24.860,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 226,00 EUR (24.860,00 Lekë)

In stock

HI1048B/50 është një elektrodë pH me trup qelqi, e rimbushshme, me një lidhës BNC dhe një kabllo 0,5 m. Kjo elektrodë përmban një referencë të kryqëzimit të dyfishtë, teknologjinë Hanna's Clogging Prevention System (CPS) dhe llambë sensoriale sferike të bërë nga xhami për qëllime të përgjithshme. Kjo elektrodë pH është ideale për mushtin dhe lëngun e verës për shkak të përmbajtjes së lartë të lëndëve të ngurta që do të bllokonin një elektrodë standarde të pH për qëllime të përgjithshme.

  • Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™).
  • Elektroda e rimbushshme
  • Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI1048B/50 përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup qelqi, teknologjia CPS™, kryqëzim i dyfishtë dhe është e rimbushshme me 3,5 M KCl, duke e bërë atë ideal për mushtin e verës, lëngun dhe mostrat e tjera me një nivel të lartë përmbajtjen e lëndëve të ngurta.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Xhami me qëllim të përgjithshëm (GP), siç nënkupton edhe emri, është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me xham GP do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI1048B/50 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Majë qelqi sferike

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me kampionin e matur. Kjo lejon një përgjigje më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti.

Kryqëzimi i krahëve CPS

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS) është një risi për përmirësimin e matjeve të pH në mostrat që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta. Elektrodat konvencionale të pH përdorin nyje qeramike që mund të bllokohen shpejt kur përdoren në mostra që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta si mushti i verës ose lëngu. Kur kryqëzimi është i bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozitetin e xhamit të bluar të shoqëruar me një krah PTFE për të parandaluar bllokimin e kryqëzimit. Xhami i bluar lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa krahu PTFE largon trupat e ngurtë. Si rezultat, elektrodat e pH me teknologjinë CPS kërkojnë deri në 20 herë më shumë kohë për t'u ndotur në krahasim me elektrodat konvencionale.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon elektrodën e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI1048B/50 është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është  HI7082  3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me solucionet e mbushjes së elektrodës me një lidhje të vetme.

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Lidhës BNC

HI1048B/50 ka një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka një hyrje të sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm. 

Elektroda e pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

singlevsdoublejunction

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara