SKU
HI10533

Elektrodë pH me majë konike (Quick Connect DIN) - HI10533

233,00 € 25.630,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 233,00 EUR (25.630,00 Lekë)

In stock

HI10533 është një elektrodë pH e rimbushshme me trup prej qelqi me majë konike që ka një sensor të integruar të temperaturës dhe lidhet me njehsorin me një lidhës DIN Quick Connect. Elektroda pH HI10533 ka një bashkim të trefishtë qeramike në kryqëzimin e jashtëm dhe pjesa konike e ndjeshmërisë së pH është bërë me xham me temperaturë të ulët. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për emulsionet, yndyrnat dhe kremrat, mostra dheu dhe gjysmë të ngurta, solucione me përcjellshmëri të ulët dhe për matjen e mostrave në temperatura të ftohta.

  • Sensori i integruar i temperaturës
  • Kryqëzim i trefishtë qeramike
  • Elektroda e rimbushshme

Elektrodat e pH me majë konike dhe lidhje Quick Connect DIN nga Hanna Instruments janë shumë të përshtatshme pë matjet tuaja. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI10533 përdor qelqin me temperaturë të ulët (LT), llambë konike, trup qelqi, kryqëzim të trefishtë qeramike dhe mund të rimbushet me 3,5M KCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të ulët

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH nga qelqi për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matjen. HI10533 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që janë midis -5 dhe 100°C.

Majë qelqi konike

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore, tokë dhe emulsione si kremrat e duarve.

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Sensori i integruar i temperaturës

HI10533 përmban një sensor të temperaturës të integruar që është në majën e elektrodës treguese të pH. Një sensor i temperaturës së termistorit siguron një lexim të temperaturës me saktësi të lartë dhe duhet të jetë sa më afër që të jetë e mundur me elektrodën treguese të pH në mënyrë që të kompensojë efektin që ka temperatura në potencialin e membranës. 

Kryqëzim i trefishtë prej qeramike

Lidhja e trefishtë prej qeramike lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit nga referenca në tretësirë. Një elektrodë standarde e pH do të përdorë një lidhje të vetme qeramike që lejon rrjedhjen e 15 deri në 20 µL/orë të elektrolitit; HI10533 ka tre nyje qeramike, duke siguruar rrjedhjen e elektrolitit nga 40 deri në 50 µL/orë. Kjo shpejtësi e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përcjellshmëri të ulët, si uji i pastër, ku shpesh vërehet një kohë e gjatë stabilizimi.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në mostër. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI10533 është një elektrodë pH e rimbushshme me majë konike. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me solucionet e mbushjes së elektrodës me një lidhje të vetme.

Lidhësi i shpejtë DIN

Elektroda e pH HI10533, me majë konike përdor një lidhës DIN Quick Connect që e bën lidhjen dhe heqjen e sondës të thjeshtë dhe të lehtë. Matësit e përputhshëm përfshijnë  HI98190.  

Specifikimet:

 

Specifikime

Detaje

SKU

HI10533

Përshkrimi

Elektrodë e rimbushshme, e kombinuar e pH me majë konike

Referenca

Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit

qeramike, e trefishtë / 40-50 µL/h

Elektroliti

KCl 3.5M

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 70°C (23 deri në 158°F) - LT

Struktura

konike (12 x 12 mm)

Sensor temperature

po

Përforcues

po

Materiali i trupit

xhami - LT

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

yndyrna dhe kremra, ujë me pastërti të lartë, mostra dheu, ujë i pijshëm, produkte gjysmë të ngurta, solucione me përcjellshmëri të ulët, emulsione

Lidhja

Quick Connect DIN

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara