SKU
HI1049B

Elektrodë pH me CPS™ për titullimet jo ujore - HI1049B

288,00 € 31.680,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 288,00 EUR (31.680,00 Lekë)

In stock

HI1049B është një elektrodë pH me trup qelqi, e rimbushshme, me një lidhës BNC. Kjo elektrodë përmban një referencë të kryqëzimit të dyfishtë, teknologjinë Hanna's Clogging Prevention System (CPS) dhe llambë sensoriale sferike prej qelqi të bërë nga xhami për qëllime të përgjithshme. Është e pajtueshme me të gjitha solucionet mbushëse të elektrodave, përfshirë ato jo ujore.

  • Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS™).
  • Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë
  • Elektroda e rimbushshme

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1049B përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP), llambë sferike, trup qelqi, kryqëzimin me  teknologjinë CPS™, kryqëzimin e dyfishtë dhe është e rimbushshme me 3,5 M KCl, duke e bërë atë ideale për mostrat me përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Xhami me qëllime të përgjithshme (GP), siç nënkupton edhe emri është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me xham GP do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI1049B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Maja sferike prej qelqi

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me kampionin e matur. Kjo lejon një përgjigje më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti.

Kryqëzimi CPS

Teknologjia e Sistemit të Parandalimit të Mbylljes (CPS) është një risi për përmirësimin e matjeve të pH në mostrat që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta. Elektrodat konvencionale të pH përdorin nyje qeramike që mund të bllokohen shpejt kur përdoren në mostra që kanë një përmbajtje të lartë të lëndëve të ngurta. Kur kryqëzimi është i bllokuar, elektroda nuk funksionon. Teknologjia CPS përdor porozitetin e xhamit të bluar të shoqëruar me një krah PTFE për të parandaluar bllokimin e kryqëzimit. Xhami i bluar lejon rrjedhjen e duhur të lëngut, ndërsa krahu PTFE largon trupat e ngurtë. Si rezultat, elektrodat e pH me teknologjinë CPS kërkojnë deri në 20 herë më shumë kohë për t'u ndotur në krahasim me elektrodat konvencionale.

Referenca e kryqëzimit të dyfishtë

Një elektrodë me lidhje të dyfishtë ka një ndarje të brendshme që rrethon telin e referencës. Jonet e argjendit janë të pranishëm në elektrolitin e ndarjes së brendshme, e cila strehon telin e referencës Ag/AgCl; elektroliti jashtë kësaj ndarje është pa argjend. Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë do të thotë që praktikisht asnjë argjend nga elektroda nuk hyn në kampion. Ky dizajn lejon matjen në aplikime ku jonet e argjendit në mostër janë të padëshirueshme ose për mostrat që përmbajnë sulfide që mund të bëjnë që argjendi të precipitojë dhe të bllokojë kryqëzimin. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Rimbushëse

HI1049B është një sondë e rimbushshme. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me solucionet e mbushjes së elektrodës me një lidhje të vetme.

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më i shpejtë të jetë ekuilibri, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

 Lidhësi BNC

HI1049B ka një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal dhe mund të përdoret në çdo matës pH që ka një hyrje të sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

singlevsdoublejunction

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë bufer Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një zgjidhje mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin. 

 

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

HI1049B

Përshkrimi

Elektrodë pH me CPS™ (Sistemi për parandalimin e bllokimit)

Referenca

dyfishe, Ag/AgCl

Kryqëzimi

CPSTM

Elektroliti

KCl 3.5M

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 12

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

-5 deri në 80°C (23 deri në 176°F)

Struktura

kubike (diametri: 8 mm)

Sensor temperature

jo

Përforcues

jo

Materiali i trupit

xham

Kabllo

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

titullimet jo ujore

Lidhja

BNC

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara