SKU
BL121-10

KONTROLLUES PËR PISHINAT DHE SPA PA DALJE ANALOGE BL121-10

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

Kontrollo me vetëbesim

Kontrolluesi i pishinave BL121 është një sistem i plotë i projektuar për mirëmbajtjen e pishinës, vaskave të nxehta dhe cilësisë së ujit të SPA. BL121 është në dispozicion në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli in-line i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondave dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Versioni tjetër është një version i montuar i panelit me një qelizë të rrjedhshme bypass. Qeliza e rrjedhjes bypass lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondave pa pasur nevojë të mbyllë pompën e riqarkullimit. Veçoritë shtesë të BL121 përfshijnë treguesit LED për dozimin,statusin e matësit dhe shërbimin, shfaqjen e grafikëve në kohë reale, alarmet e programueshme dhe mbrojtjen me anë të një fjalëkalimi.

Kontroll i përgjithshëm

 

 

KONFIGURIMET

Kontrolluesi është i disponueshëm në një nga dy konfigurimet: një model in-line i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondave dhe përshtatjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese (BL121-10) ose një sistem paneli të montuar me një qelizë të rrjedhshme bypass (BL121-20). Qeliza e rrjedhjes bypass lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondave pa pasur nevojë të ndalojë pompën e riqarkullimit.

 

 

Sonda e kombinimit dixhital

HI1036-1802 është një sondë dixhitale që mat pH, ORP, dhe temperaturën. Kjo sondë gjithashtu përfshin një kunjë të mundshme të përputhshme. Kunja konsiderohet si lidhja "tokësore" dhe përdoret për të parandaluar  leximet e gabuara që mund të prishin sistemin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dozimi dhe kontrolli

 

Sistemi i dosimit peristaltik

BL121 është i pajisur me dy pompa dozuese peristaltike me tubacione të zëvendësueshme rezistente kimike. Kur jeni duke përdorur një pompë diafragmë, gazi klor i formuar nga outgassing mund të mbledhet në kokën e pompës duke rezultuar në humbje; grumbullimi i gazit klorin nuk është një problem me pompat peristaltike që përdorin rollers dhe tubing.

Kontrolli proporcional i pompës

BL121 përmban pompa dosimi proporcionalisht të kontrolluara. Bazuar në ndjeshmërinë e procesit ndaj shtimeve kimike, këta kontrollues lejojnë përdoruesin të rregullojë një fashë proporcionale. Kjo vendosje përcakton sasinë e kohës që pompat llogarisin përqindjen e devijimit nga pika e caktuar duke lejuar një kontroll shumë të imtësishëm në mbajtjen e pikës së dëshiruar të caktuar.

Norma e rregullueshme e rrjedhjes

Norma e rrjedhjes nga pompat e dosimit është e rregullueshme nga 0.5 në 3.5L/h. Sasia më të mëdha të ujit kërkojnë më shumë lëndë kimike se sasitë më të vogla, pasi duhet më shumë lëndë kimike për të kuptuar ndryshimin e leximit. Norma e rregullueshme e rrjedhjes, si fasha proporcionale, lejon një kontroll më të mirë në mbajtjen e një pike të caktuar aty ku ne dëshirojmë.

Dozimi i ORP

Me dezinfektimin e klorit ekziston një marrëdhënie inverse midis pH dhe ORP. Me rritjen e nivelit të pH- së, niveli i ORP-së zvogëlohet. BL121 përdor një opsion të dozimit që nuk do të dozoj klor derisa vlera e pH është korrigjuar së pari pasi që është e mundur të ketë një vlerë të ulët ORP edhe pse ka klor të mjaftueshëm. Ky opsion parandalon harxhimin e kimikateve dhe shmang një përqendrim më të lartë se të nevojshme të klorit.

 

Lidhjet dhe ekrani

 

 

MONITORIM I POMPËS SË QARKULLIMIT

Një ndërrues i rrjedhjes inline ose një mekanizëm i lidhur me burimin e energjisë së pompës së riqarkulluese mund të lidhet me hyrjen  BL121. Pa rrjedhje ose kur nuk aplikohet fuqi në pompën e riqarkullimit, qarku i mbajtësit çaktivizon pompat e dozimit. Kjo do të parandalojë çdo dosing të kimikateve kur nuk ka lëvizje të ujit në sistem.

SISTEM ALARMI I PROGRAMUESHËM

Kontrolluesit Hanna lejojnë përdoruesit të aktivizojnë ose çaktivizojnë nivelin e ulët dhe të lartë të alarmeve për të gjithë parametrat. Kur një alarm aktivizohet, e gjithë dosing do të ndalet. Sistemi i alarmit gjithashtu ofron mbrojtje nëse vlera nuk korrigjohet brenda një intervali kohor të caktuar atëherë matësi do të shkojë në gjendjen e alarmit.

 

 

EKRANI MULTIFACED

Ekrani multiface i BL121 lejon tre module. LCD mund të shfaqë të tre parametrat në një kohë, mund të shfaq një parametër të vetëm, ose mundësine në kohë reale për të përzgjedhur parametrin që ju kërkoni, zmadhimin dhe rikujtimin e të dhënave.

Indikator LED shumëngjyrësh

BL121 ofron indikator  të shumëfishtë LED për statusin, shërbimin, dhe operimin e pompës. STATUS LED ndryshon ngjyrën në bazë të gjendjes operative; e gjelbër kur vendosja është në interval, e verdhë kur kërkohet ndërhyrja e përdoruesit dhe e kuqe për probleme. INDIKATORI LED tregon çdo alarm dhe gabim të procesit të përjetuara nga kontrolluesi.

 

Komunikimi dhe siguria

 

Logimet automatike

Leximet për çdo parametër janë të vendosura të shfaqen automatikisht çdo 10 sekonda. Një log i ri fillon çdo herë që instrumenti kalibrohet ose në fillim të një dite të re. Të dhënat e vendosura përfshijnë pH, ORP dhe vlerat e temperaturës, të dhënat e fundit të kalibrimi, konfigurimet  dhe çdo të dhënë. Çdo log ruhet si një file .csv për transferim të lehtë.

Lidhja USB

Për rishikim dhe ruajtje përdoruesit mund të transferojnë lehtësisht të dhëna në një PC duke përdorur një usb dhe portën USB.

Mbrojtja e fjalëkalimeve

Kontrolluesi BL121 i Hanna-s përmban një zgjidhje për mbrojtjen e fjalëkalimeve që ofron qasje të kufizuar në kalibërim, organizim dhe rishikim të të dhënave të regjistruara. Fjalëkalimi mund të vendoset dhe të aktivizohet/çaktivizohet gjatë instalimit të përgjithshëm të instrumentit.

 

Specifikimet:

 

pH Intervali

0.00 në 14.00

pH Rezulicioni

0.01 pH

Saktësia

±0.05 pH

Kalibrimi

pH bufer kalibrjues: automatik, dy-pika (4.01, 7.01, 10.01 pH) pH procesi kalibrimit: një-pikë, hyrje manuale

Kompensimi temperaturës

automatik, -5.0 në 105.0ºC (23.0 në 221.0ºF) për pH

ORP Intervali

±2000 mV

Rezolucioni

1 mV

Saktësia

±5 mV

Kalibrimi

ORP (mV) kalibrimi: një-pikë, hyrje manuale

Intervali i specifikimeve të temperaturës

-5.0 në 105.0ºC (23.0 në 221.0°F)

Rezolucioni

0.1°C (0.1ºF)

Saktësia

±1ºC (±1.8ºF)

pH Dozimi

proporcionale me pikë të rregullueshme të caktuar dhe fashë proporcionale

shtyrje për të filluar me mbrojtjen power-on dhe overdosing

ORP Dozimi

proporcionale me pikë të rregullueshme të caktuar dhe fashë proporcionale

shtyrje për të filluar me mbrojtjen poëer-on dhe overdosing
pH dosing interlocked

Alarmet

i lartë dhe i ulët me opsionin aktiv/jo aktiv për të gjithë parametrat

alarmi shkaktohet kur 5 lexime të njëpasnjëshme janë mbi / nën prag

Alarmi, opsione

dalje SPDT 5A/230 VAC aktivizuar nga kushtet e alarmit pH/ORP/temperatura e zgjedhur Daljet analoge 4 deri në 20 mA, burimi, impedanca dalëse e konfigurueshme ≤ 500 Ohm saktësi < 0,5 % FS e izoluar në mënyrë galvanike deri në 50 V 

 Lidhje të jashtme ndihmëse

Nivele të ulëta në tank acid/bazë (contact open)
Nivele të ulëta në tanke klori  (contact open)
hold input (contact open)

Kontrolluesi i pompës

Module manuale dhe automatike
rrjedhje e rregullueshme midis 0.5 në 3.5 L/h

Regjistrimi

Të dhëna automatike të pH, ORP, dhe matjeve të temperaturës, GLP dhe alarmet, gabimet dhe problemet në ndezje.Kapaciteti për 60 ditë me intervale analizimi 10 sekonda
të gjitha të dhënat .csv transferohen me USB flash drive

Mbrojtja e paswordit

setup, kalibrimi and rikthimi i të dhënave ruhen me password

Ndërfaqja e ruajtjes

Informacioni i kalibrimit të USB-së GLP duke përfshirë datën dhe kohën për sensorët pH dhe ORP. Hyrja e sondës dixhitale .Hyrja dixhitale e izoluar galvanike HI1036-1802 pH/ORP/temperatura/kunja e përputhshme dhe  sonda e kombinuar me lidhës të papërshkueshëm nga uji DIN.

Energjia

100 - 240 VAC

Konsumimi i energjisë

10 VA mjedisi 0 në 50 ºC (32-122 ºF); max 95% RH 

Dimensioni

245 x 188 x 55 mm (73 mm me pompat); 9.6 x 7.4 x 2.2” (2.9” me pompat)

Pesha

1700 g (60 oz)

Informacion*

BL121-10: Swimming Pool & Spa Controller me HI1036-1802 të kombinuar me elektroda dixhitale pH/ORP/temperature, me vendin e probe dhe injektorët kimik

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara