SKU
HI98118

Testues pH Groline-HI98118

83,00 € 9.130,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 83,00 EUR (9.130,00 Lekë)

In stock

Testuesi i pH/temperaturës GroLine HI98118 është matësi ynë më i fundit i xhepit për matjen e pH-së së një solucioni lëndësh ushqyese hidroponike. Ky matës me pamje moderne është vetëm 0,7" i trashë dhe jashtëzakonisht ergonomik, i përshtatet rehatshëm në dorën tuaj. HI98118 ka një ekran LCD shumë të madh për t'u lexuar që tregon si pH ashtu edhe temperaturën së bashku me kalibrimin, stabilitetin dhe treguesit e baterisë së ulët. Të gjitha proceset janë thjeshtuar në dy butona: njëri është për ndezjen/fikjen e njehsorit dhe tjetri për kalibrimin automatik me një ose dy pika.

Testuesi i pH HI98118 GroLine është një apparat për të matur pH-në e solucioneve ushqyese hidroponike. Ruajtja e një pH optimale është thelbësore për të maksimizuar rritjen sa më të shëndetshme të bimëve. Rregulli i përgjithshëm është se me rritjen e pH, tretshmëria e mineraleve dhe lëndëve ushqyese ulet. Është e rëndësishme që lëndët ushqyese të jenë të tretshme që bimët të ushqehen.pH-i i tretësirës ushqyese mund të ndikojë gjithashtu në bakteret që rregullojnë azotin për t'u përdorur nga bima. Çdo bimë ka nivele optimale të pH për rritje. Më poshtë është një tabelë për gamën ideale të pH për një shumëllojshmëri bimësh.

HI98118 mund të përdoret për të matur pH në tokë, si dhe në solucionet ushqyese. Universiteti Shtetëror i Karolinës së Veriut ka përshkruar një procedurë të njohur si Metoda e Kampionimit të Derdhjes. Kjo metodë përdoret për bimët me kontejnerë në të cilat mblidhen 50 ml tretësirë ujore nga një bimë e ujitur plotësisht dhe më pas testohen.

Për të matur pH-në e tokës si baltë, USDA rekomandon një përzierje prej 1 pjesë dheu me 1 pjesë ujë. Lëngu lihet të pushojë për 10 minuta në mënyrë që lëndët e ngurta të depozitohen dhe të matet pH  i lëngut të mësipërm.

HI98118 është një matës i avancuar duke ruajtur thjeshtësinë. Pjesa e përparme e njehsorit ka dy butona. Njëra është për ndezjen dhe fikjen e njehsorit ndërsa tjetra përdoret për të hyrë në modalitetin e kalibrimit. Ekziston një buton i tretë në ndarjen e baterisë që lejon përdoruesin të personalizojë njehsorin sipas preferencës së tij. Personalizimi përfshin leximin e temperaturës në oC ose oF, fikjen automatike të përzgjedhur nga 8 minuta, 60 minuta ose e ç’aktivizon, dhe së fundi zgjedhjen e përdorimit të standardit të Hanna's Quick Cal pH/EC ose vlerave tradicionale të buferave të pH 4,01, 7,01 dhe 10,01.

HI98118 përmban një lidhje unike të “junction”. Kryqëzimi në fundin e elektrodës së pH-it, i njohur gjithashtu si një urë kripe, siguron një rrugë elektrike midis qelizës së brendshme të elektrodës dhe mostrës. Çdo bllokim i kryqëzimit do të rezultojë në një ndërprerje të rrugës elektrike. Kur kjo të ndodhë, leximet do të jenë të çrregullta dhe do të duhet një kohë shumë e gjatë për t'u stabilizuar. Me kryqëzimin e nxjerrshëm Hanna nxirret ose tërhiqet një pjesë e vogël prej 1/8" për të ekspozuar një sipërfaqe të pastër. Me kryqëzimin e rinovuar bllokimi pastrohet duke lejuar që njehsori të përdoret ende. Gjatësia e përgjithshme e kryqëzimit është rreth 1" kështu që kryqëzimi duhet të nxirret vetëm periodikisht.

 

 

Veçoritë:

  • Sensori i integruar i temperaturës për matjen automatike të kompensimit të temperaturës
  • Kryqëzim i rinovueshëm për të pastruar çdo bllokim që bën që leximet të lëvizin dhe të jenë të çrregullta.
  • Treguesi i qëndrueshmërisë që zhduket pasi të merret një lexim i qëndrueshëm.
  • Kalibrimi automatik në një ose dy pika me shtypjen e një butoni. Përdor standardin Quick Cal pH/EC të Hanna-s me një vlerë pH prej 6,86. Standardi mund të përdoret gjithashtu për të kalibruar matësit e përçueshmërisë në 5000 μS/cm.
  • Niveli i mbetur i % i baterisë shfaqet në fillim. Treguesi i baterisë së ulët shfaqet kur ka mbetur më pak se 10% jetëgjatësi e baterisë.

 

Specifikimet:

 

RH Intervali

0.00 në 14.00 pH

Rezolucioni

0.01 pH

Saktësia

±0.10 pH

Kalibrimi

Automatik, një ose dy-pika (pH 4.01, 7.01, 10.01) Kalibrim i shpejtë, kalibrimi me një pikë duke përdorur,

tretësira kalibrimi HI5036 ose HI50036P Quick Cal

Intervali i temperaturës

0.0 në 50.0 °C (32.0 në 122.0 °F)

Rezolucioni

0.1°C/0.1°F

Saktësia

±0.5°C/±1.0°F

Kompensimi i temperaturës

automatik, 0 në 50°C (32 në 122°F)

Lloji i baterisë

CR2032 3V Li-ion / afërsisht 1000 orë punë

Fikja     

8 minuta, 60 minuta, or mund të ç’aktivizohet

Mjedisi

0 në 60 °C (32 në 140 °F); 98 % RH

Dimensioni

160 x 40 x 17 mm (6.3 x 1.6 x 0.7’’)

Pesha

75 g (2.6 oz.)

Informacion*

HI98118 testues pH GroLine , qese kalibrimi Quick Cal (3), qese me tretësirë për pastrimin e elektrodës,

 bateri, manual me instruksione dhe çertifikatë cilësie.

 

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara