SKU
HI83746-02

FOTOMETËR PËR SHEQERNAT REDUKTUES TEK VERA- HI83746-02

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

HI83746 është një fotometër për sheqernat reduktues te vera i cili ka të kombinuar saktësinë e matjeve me dizajnin perfekt të tij.Një përdorues mund të përcaktoj përqëndrimin e sheqernave të reduktuar te vera në një range 0.0 to 50.0 g/L (ppt).

-kursen kohën

-fikje automatike

-reagentët e përgatitur

HI83746 shërben për përcaktimin e sheqernave reduktues te vera. Fotometrat tanë Hanna kanë një sistem të avancuar optic. Një llampe speciale tungsten, një filtëri ngushtë I interferencës,dhe nje fotodetektor që të mundësoj lexime të sakta në cdo moment.Gjithashtu sistemi I kuvetës I cili siguron që kuveta të jetë në cdo kohë në të njejtin pozicion e ndihmon realizimin  e saktë të matjeve.

CILËSITË

Matësi I kohës

Paraqet kohën para se matjet të kenë nisur. Ju siguron që të gjitha leximet janë kryer në intervalin e përshtatshëm të reaksionit.

Zero key

Një klikim I zero key do të nenkuptoj ngjyrën dhe imperfeksionet e mostrës së verës para se të shtohet reagent

Auto shut off

Fikje automatike pas 15 min që nuk jeni duke e përdorur, kjo do të mbrojë baterinë tuaj.

Indikator I baterisë

Ju tregon ju sa bateri keni.

Mesazhet Error

Mesazhet ju bejnë ju alert kur mund të ketë probleme të tilla si ndricimi, dicka që nuk shkon me mostrën tuaj.

Njesia e matjeve

Njesia e pershtatshme do te shfaqet bashke me leximin.

 

optsystem_scritte-b

 

Sheqeri është një komponent esencial ne prodhimin e verës. Gjatë fermentimit alkoolik, myku ( agjenti fermentues) konsumon sheqerin e gjendur në lëngun e rrushit, ose në musht dhe e kthen atë në alkool etilik dhe co2. Në varësi të llojit të verës që ne duam të prodhojmë, prsh nëse është verë e embël , një sasi sheqeri mund të rrijë ne procesin post fermentim. Ky sheqer i mbetur i jep verës një karakter të ëmbël dhe gjithashtu luan rol në stabilitetin microbial.

Sheqerët e parë të fermentueshëm jane glukoza dhe fruktoza. Këto dy sheqerna njihen si reduktues sepse ato përmbajnë grupe funksionore të afta për të oksiduar nën disa kushte të caktuara.metoda Fehling është një metodë që bën të mundur përcaktimin e sheqerit të reduktuar me anë te ngjyrës. nuk është një metodë me nje rezultat ekzakt,por është një indeks I përqëndrimit të sheqerit të reduktuar, sepse reaksioni varet nga sasia dhe tipi I sheqerit reduktues prezent.kur sasia e sheqerit reduktues dihet në fillim të fermentimit atëherë alkooli potencial mund të gjendet duke shumëzuar përqëndrimin e sheqerit me 0.06.HI83746 përdorë metodën Fehling për të përcaktuar përqëndrimin e sheqerit reduktues ( më pak se 50.00 g/L). Kur tretësira A e Fehling dhe tretësira B reagojnë me një mostër që përmban sheqer, ky shembull do të ndryshoj ngjyrë, sa më I përqëndruar aq me e theksuar ngjyra. ndryshimi I ngjyrës është më pas I analizueshëm duke u bazuar në ligjin BEER LAMBERT. Kjo teori thotë që drita është absorbuar nga një ngjyrë komplimentare dhe ky absorbim varet nga përqëndrimi. Nje rrjet interference filter anë 610 nm (portokalli ) lejon vetëm dritën portokalli te detektohet nga fotodetektuesi dhe përthith të gjitha dritat e tjera .me ndryshimin e ngjyrës në mostër e cila rrit intensitetin, absorbance e valës specifike rritet ndersa transmetimi zvogëlohet.

 

% TIPIKE E SHEQERIT REDUKTUES TE VERA, MUSHTI

Musht

I embel 

20 ne 25 %

200 ne 250 g/L

Normal

10 ne 20 %

100 ne 200 g/L

Gjate fermentimit

4 ne 12.5 %

40 ne 125 g/L

Vere

I embel 

2.5 ne 12.5 %

25 ne 125 g/L

Mesatarisht i embel

0.8 ne 2.5 %

8 ne 25 g/L

Mesatarisht e athet

0.2 ne 0.8 %

2 ne 8 g/L

E athet

0 ne 0.2 %

0 ne 2 g/L

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara