SKU
HI7754

POOL LINE – ALKALINITY CHECKER PËR UJIN E PIJSHËM - HI7754

67,00 € 7.370,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 67,00 EUR (7.370,00 Lekë)

In stock

Ky matës është si dicka e përbashkët midis kiteve me teste kimike dhe instrumentave professional kimik. Kitet kimike kanë saktësi dhe zgjidhje të kufizuar, pasi mbështeten te syri i njeriut për të dalluar ndryshimet në ngjyrë. Instrumentimi profesional inkorporon një burim drite në një gjatësi vale specifike dhe një detektor ndriçues për të përcaktuar saktësisht absorbimin dhe përqendrimin e jonit. Pool Line Alkalinity Checker® HC përdor një LED me gjatësi valore fikse dhe detektor fotosh silikoni për të siguruar saktësinë e instrumentimit profesional me çmimin e përballueshëm të një kit testimi kimik.

-Matje precize pa patur nevojë të studiosh ndryshimin e ngjyrës

-Kosto e leverdisshme

-I thjeshtë dhe inovativ

Përshkrimi

HI7754 Pool Line Checker® Handheld Colorimeter është projektuar për matjen e alkalinitetit në pishina, vaska të nxehta dhe spa. Alkaliniteti është një parametër shumë i rëndësishëm në monitorimin e kimisë së ujit të pishinave. Alkaliniteti është kapaciteti buferik i një tretësire për t'i rezistuar një ndryshimi pH nga shtimi i një acidi ose baze.Kjo mund të jetë e vështirë kur përdor forma të ndryshme klori, ku pH do të rritet.Teksa pH I ujit rritet mbi 7.4 klori bëhet dominantin hypochlorite në vend të hypochlorous acid form, kështu që pH ulet në 7.4. Acidi hypochlorous është 100 herë më efektiv si higjenizues sesa hypochlorite.Kur uji është i ulët në alkalinitet pH do të rritet pasi klori shtohet. Kur ka alkalinitet të përshtatshëm atëherë kur klori është shtuar baza është absorbuar dhe pH mbetet I njëjtë. Mbikqyrja e alkalinitetit është e rëndësishme në mbajtjen e një pH të qëndrueshme të një vaske të ngrohtë pishinë, ose spa.Këto metra janë lehtësisht të mbajtëshëm në dorë dhe kanë një ekran LCD të lehtë për tu lexuar. Opsioni Auto Shut Off I shton jetën baterisë kur ju harroni ta fikni atë.Për të kryer një matje një mostër uji vendoset në një kuvetë dhe matësi zerohet. Pastaj shtohet një reagent që do të reagojë me alkalinitetin për të prodhuar një gamë të veçantë ngjyrash nga e verdha në blunë e gjelbër. E fundit, vendoseni vialin në Checker, shtypni butonin dhe lexoni rezultatet. Është kaq e lehtë. Është e rëndësishme të theksohet se nëse klori është në mostrën e ujit për t'u testuar atëherë është e nevojshme të shtohet HI937554-53 heqjen e klorit në fillim para se të procedohet me testin.

 

 

Specifikimet

 

Alkaliniteti Range

0 ne 500 ppm (si CaCO3)

Alkaliniteti Rezolucioni

1 ppm

Alkaliniteti Saktesia

±5 ppm ± 5% e leximit

 Metoda alkaliniteti 

Metoda kolorimetrike. Reaksioni shkakton një ndryshim ngjyre nga e verdhë në blu ( jeshile) 

Fotometer/Burimi i drites se kolorimetrit

LED @ 610 nm

Fotometer/Detektuesi i kolorimetrit

silicon photocell

Tipi dhe jeta e baterise

1.5V AAA

Automatik Shut-Off

pas 10 minutash mos perdorim

Mjedisi

0 ne 50°C (32 ne 122°F); RH max 95% non-condensing

Pesha

64 g (2.3 oz.)

Dimensionet

86.0 mm x 61.0 mm x 37.5mm (3.2 x 2.4 x 1.5”)

Informacioni*

HI7754 Checker HC vjen I pajisur me kuveta me kapak (2) , kite reagent I alkalinitetit (25 tests), 1.5VAAA battery (1 pc.), me instruksionet së bashku me valixhen mbajtëse.

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara