SKU
HI97104

Fotometër portativ për pH, alkalinitet, klor të lirë dhe total dhe acid cianurik -HI97104

343,00 € 37.730,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 343,00 EUR (37.730,00 Lekë)

In stock

Këta fotometra portativë janë projektuar me një sistem optik inovativ që ofron performancë superiore në saktësi, përsëritshmëri dhe sasinë e kohës që duhet për të bërë një matje. Këta matës të papërshkueshëm nga uji janë jashtëzakonisht miqësorë për përdoruesit me një modalitet tutorial që e orienton përdoruesin grafikisht, hap pas hapi, në kryerjen e një matjeje. Përdorimi i një LED matricë me ndriçim të pasmë lejon përdorimin e çelësave virtualë duke e bërë funksionimin e njehsorit shumë intuitiv.

Karakteristikat e përgjithshme:

Shtresë e papërshkueshme nga uji

Kutia ofron mbrojtje të papërshkueshme nga uji IP67.

Sistemi i avancuar optik LED

LED kanë një efikasitet ndriçues shumë më të lartë, duke siguruar më shumë dritë duke përdorur më pak energji. Ata gjithashtu prodhojnë pak nxehtësi, e cila përndryshe mund të ndikojë në stabilitetin elektronik.

Funksionaliteti CAL Check™

Veçoria ekskluzive e kontrollit CAL të Hanna-s lejon verifikimin e performancës dhe kalibrimin e njehsorit duke përdorur standardet e gjurmueshme NIST. Shishet tona standarde të kontrollit CAL janë zhvilluar për të simuluar një vlerë specifike absorbimi në çdo gjatësi vale, për të verifikuar saktësinë e leximeve të mëvonshme. Ekrani i kontrollit CAL e drejton përdoruesin hap pas hapi përmes procesit të verifikimit dhe kalibrimit.

Metoda të shumta matjeje

Përdoruesit mund të zgjedhin përdorimin e reagentëve pluhur të furnizuar në pako ose përdorimin e reagentëve të lëngshëm me kosto të ulët të furnizuar në një shishe pikatore. Kohëmatësi i numërimit mbrapsht shfaq kohën e mbetur derisa të merret një matje, duke siguruar rezultate të qëndrueshme midis matjeve të mostrës.

GLP

Praktika e mirë laboratorike (GLP) tregon datën dhe orën e kalibrimit të fundit.

Mbrojtje nga fikja automatike

Këta matës përdorin tre bateri të zakonshme AA që lejojnë të merren rreth 800 matje. Funksioni i fikjes automatike e mbyll automatikisht njehsorin pas 15 minutash pasiviteti për të ruajtur jetëgjatësinë e baterisë.

 

 

Kohëmatësi i integruar

Pritja e kohës së duhur të matjes është me rëndësi kyçe gjatë kryerjes së matjeve kolorimetrike. Kohëmatësi i numërimit mbrapsht shfaq kohën e mbetur derisa të merret një matje, duke siguruar rezultate të qëndrueshme midis matjeve të mostrës dhe përdoruesve.

 

Kuvetë me madhësi të madhe

Kuveta e  këtyre fotometrave përshtatet me një kuvetë të rrumbullakët, xhami me një gjatësi shtegu 25 mm. Gjatësia relativisht e gjatë e shtegut të kuvetës së kampionit lejon që drita të kalojë më shumë nga solucioni i mostrës, duke siguruar matje të sakta edhe në mostrat me absorbim të ulët. Mbajtësi i kuvetës përmban kreshta për të mbrojtur gërvishtjet e shtegut optik nga kuveta.

Ekran intuitiv i matricës me pika

Këta fotometra janë projektuar me një LCD grafike me ndriçim të pasmë. Me çelësa virtualë, një tregues i statusit të baterisë dhe mesazhe gabimi. Përdoruesit do ta gjejnë ndërfaqen intuitive dhe të lehtë për t'u lexuar.

Regjistrimi automatik

Regjistroni 50 matjet e fundit.

Opsioni i ndihmës

Një çelës i dedikuar ndihmës ofron informacion në lidhje me funksionimin aktual të njehsorit dhe mund të përdoret në çdo fazë të procesit të konfigurimit ose matjes për të treguar ndihmën kontekstuale.

Modaliteti i shpjegimit në ekran me animacione

Modaliteti i integruar në Tutorial udhëzon përdoruesit hap pas hapi gjatë procesit të matjes.

Mesazhe gabimi

Në ekran shfaqen mesazhe që paralajmërojnë probleme të tilla si jashtë rrezes, drita e ulët, e lartë, e lehtë, temperatura e ambientit jashtë kufijve dhe bateria e ulët.

Treguesi i statusit të baterisë

Tregon sasinë e mbetur të jetëgjatësisë së baterisë.

Sistemi i avancuar optik

  • LED që nuk gjeneron nxehtësi
  • Filtri i interferencës me brez të ngushtë 8 nm që është i saktë në ±1 nm dhe ofron 25% rritje në efikasitetin e dritës.
  • Detektor referencë që modulon tensionin në LED për dalje të qëndrueshme të dritës.
  • Një lente fokusimi konkave që redukton gabimet nga papërsosmëritë në kuvetë

Burimi i dritës me efikasitet të lartë

Burimet e dritës LED ofrojnë performancë superiore në krahasim me llambat tungsteni. LED kanë një efikasitet ndriçues shumë më të lartë, duke siguruar më shumë dritë dhe duke përdorur më pak energji. Ata gjithashtu prodhojnë pak nxehtësi. LED janë të disponueshëm në një gamë të gjerë gjatësi vale, ndërsa llambat tungsten kanë dalje të dobët të dritës blu/vjollcë.

Filtra me cilësi të lartë

Filtrat optikë të përmirësuar sigurojnë saktësi më të madhe të gjatësisë së valës dhe lejojnë marrjen e një sinjali më të ndritshëm dhe më të fortë. Rezultati përfundimtar është qëndrueshmëri më e lartë e matjes dhe më pak gabime.

Burim i qëndrueshëm i dritës

Sistemi i brendshëm i referencës së këtyre fotometrave kompenson çdo lëvizje për shkak të luhatjeve të energjisë ose ndryshimeve të temperaturës së ambientit. Me një burim të qëndrueshëm drite leximet janë të shpejta dhe të qëndrueshme midis matjes suaj (zero) dhe matjes së mostrës.

Rendiment më i madh i dritës

Një lente fokusimi mbledh të gjithë dritën që del nga kuveta, duke reduktuar gabimet nga papërsosmëritë dhe gërvishtjet që mund të jenë të pranishme. Përdorimi i lenteve konvekse redukton nevojën për ndryshimin e kuvetave.

Specifikimet:

 

Intervali pH

6.5 në 8.5 pH

Rezolucioni

0.1 pH

Saktësia

±0.1 pH në 25°C

Metoda

Metoda Phenol Red

Intervali i Alkalinitetit 

0 në 500 mg/L (si CaCO₃)

Rezolucioni

1 mg/L

Saktësia

±5 mg/L ±5% në 25°C

Metoda

Metoda kolorimetrike

Intervali i klorit

0.00 në 5.00 mg/L (si Cl₂)

Rezolucion

0.01 mg/L

Saktësia

±0.03 mg/L ±3% në 25°C

Metoda

Përshtatja e metodës EPA DPD 330.5

Acidi cianurik, Intervali

0 në 80 mg/L (si CYA)

Rezolucioni

1 mg/L

Saktësia

±1 mg/L ±15% në 25 °C

Metoda

Përshtatja e metodës turbidimetrike

Burimi dritës

Diodë që lëshon dritë

Bandpass filter

420 nm

Bandpass filter bandwidth

8 nm

Bandpass filter wavelength accuracy

±1.0 nm

Drita dedektorit

Fotocelulë silikoni
Lloji kuvetës E rrumbullakët 24.6 mm diametri (22 mm brenda)
Regjistrimi automatik

50 lexime

Ekrani

128 x 64 pixel B/W LCD me dritë të pasme

Auto-off

Pas 15 minutash pasiviteti (30 minuta para matjes)

Bateria

Alkaline 1.5 V AA (3) / > 800 matje (pa dritë të pasme)

Mjedisi

0 në 50°C (32 to 122°F); 0 në 100% RH

Dimensioni

142.5 x 102.5 x 50.5 mm (5.6 x 4.0 x 2.0")

Pesha

380 g (13.4 oz.)

Informacion*

HI97104  vjen me kuveta për mostrën (2), kapakë  (2),tapa plastike (2), bateri 1.5V AA (3), certifikatë cilësie instrumenti dhe manual udhëzimi.

Standardet e CAL Check dhe reagentët e testimit shiten veçmas.

 

 

HI97104C përfshin fotometër, kuvetën CAL Check A, kuvetën CAL Check B për të klorin e lirë dhe total, kuveta CAL Check B për pH, kuveta CAL Check B për acidin cianurik,kuveta  CAL Check B për alkalinitetin, kuvetat e mostrës (2 ), kapakët e mostrës (2), tapat plastike (2), bateritë AA 1,5 V (3), leckë fshirjeje kuvete, gërshërë, certifikatë e cilësisë së instrumentit, manual udhëzimi dhe kuti mbajtëse të ngurtë HI7101414.

 

Reagentët shiten veçmas

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara