SKU
HI4014

Elektroda jono-selektive e kaliumit Gjysmë-Qelizë (ISE)-HI4014

948,00 € 104.280,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 948,00 EUR (104.280,00 Lekë)

In stock

HI4014 është një elektrodë selektive e joneve të kaliumit (ISE) me membranë të lëngshme, gjysmë qelizë për përcaktimin e kaliumit (K+) në tretësirë. Membrana PVC e përbërë nga shkëmbyes jonik organik prodhon një ndryshim potenciali për shkak të shkëmbimit të joneve të kaliumit midis membranës organike të polimerit dhe mostrës. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksidi të qëndrueshëm. HI4014 është ideal për një shumëllojshmëri aplikimesh në verë, bujqësi dhe analiza të ujit.

  • Sensori i membranes i lëngshëm
  • Përcaktimi nga 0,039 në 39,100 mg/L K+
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

Elektroda selektive e joneve të kaliumit HI4014 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelize i vendosur brenda një trupi epoksidi. Elementet e brendshëm izolohen nga mostra me anë të një membrane ndijuese të polimerit organik. 

Bottom of Form

ISE-të gjysmë-qelizash të lëngshme të membranës Hanna janë krijuar për t'u përdorur me gjysmëqelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit konik.  Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me tretësirën e rregulluesit të forcës jonike të kaliumit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të lirë të kaliumit. Matja e të gjitha tretësirave me një forcë konstante jonike zvogëlon marxhin e gabimit midis matjeve. Membrana e lëngshme e kaliumit HI4014 ISE mund të masë nga 1µM (0,039 mg/L) në 1M (39,100 mg/L). 

 

Tabela e konvertimit për K +

 

Shumëzuesi:

mole/L (M) në ppm (mg/L)

39100

ppm (mg/L) në M (mole/L)

2,56 x 10 -5

 

Veçoritë:

Modulet e ndjeshmërisë të zëvendësueshme

  • ISE-të e membranës së lëngshme gjysmëqelizore janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Kjo lloj ISE është projektuar për të përfshirë zëvendësimin e lehtë të sensorit.

Trup epoksidi i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës për jonet kalium (ISE) është i përbërë nga rrëshira epokside e qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4014 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

Teoria e funksionimit

Një elektrodë selektive e joneve të membranës së lëngshme zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës polimere që përmban rrëshirë organike të shkëmbimit të joneve. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

Specifikimet

Specifikime

Detaje

SKU

HI4014

Lloji

membrana polimer; gjysmë qelize

Intervali i matjeve

1,0 milion deri në 1•10-6 milion 39100 deri në 0,039 mg/L (ppm)

Intervali optimal i pH

1.5 deri në 12.0

Intervali temperatura

0 deri në 40°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksid/PVC

Kabulli

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përcaktimi i joneve të kaliumit në verë, ujëra, tokë dhe mostra biologjike

Lidhja

BNC

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara