SKU
HI98161

pH metër profesional portativ FoodCare - HI98161

710,00 € 78.100,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 710,00 EUR (78.100,00 Lekë)

In stock

HI98161 është një matës pH i papërshkueshëm nga uji, portativ që mat pH dhe temperaturën duke përdorur elektrodën e specializuar të pH FC2023 Foodcare. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet IP67. HI98161 furnizohet me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturë e paketuar në një çantë mbajtëse të qëndrueshme e  termoformuar që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt.

Një nga matjet më të zakonshme në produktet ushqimore është pH. pH ndikon në shumë cilësi të produkteve ushqimore duke përfshirë shijen, fermentimet, strukturën, pamjen dhe qëndrueshmërinë e produktit. Ushqimet në përgjithësi ndahen në dy grupe bazuar në vlerën e pH-it. Këto grupe përfshijnë ushqimet acide që kanë një pH natyralisht të ulët prej 4.6 ose më poshtë dhe ushqime me acid të ulët që kanë një vlerë pH më të madh se pH 4.6 dhe një aktivitet uji më të madh se 0.85. Ushqimet me aciditet të ulët mund ta rregullojnë pH me një acid për t'u bërë një ushqim i acidifikuar. Ruajtja e një pH më të ulët do të ndihmojë në parandalimin e rritjes së baktereve të padëshiruara. Produktet ushqimore mund të ofrojnë një sërë sfidash për personin që duhet të masë pH. Produktet ushqimore priren të jenë të ngurta, gjysëm të ngurta ose me përmbajtje të lartë lëndësh të ngurta. Të tre llojet e mostrave do të veshin sipërfaqen e ndjeshme të membranës së qelqit dhe/ose do të bllokojnë kryqëzimin në fund. FC2023 që furnizohet me HI98161 është projektuar posaçërisht për matjen e pH në ushqim. Ka një formë maje konike për depërtim të lehtë, kryqëzim i hapur që i reziston bllokimit dhe një trup plastik i kategorisë ushqimore me poliviniliden fluorid (PVDF) që është rezistent ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave. FC2023 është një elektrodë ideale pH për qëllime të përgjithshme për produktet ushqimore që lidhet me HI98161 me një lidhës DIN të papërshkueshëm nga uji me lidhje të shpejtë, duke lejuar një lidhje të sigurt dhe pa fije.

 

Ky matës pH plotëson standardet e pajtueshmërisë me Aktin e Modernizimit të Sigurisë Ushqimore të FDA (FSMA).

 

 

 

 

Maja konike prej qelqi

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.

Open Junction Reference

 

Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xhel (viskoleni) midis mostrës dhe elektrodës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexim të qëndrueshëm.

 

Trupi PVDF

Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.

Përveç furnizimit me një elektrodë unike pH për kujdesin ushqimor, HI98161 ka veçorinë unike CAL Check™ të Hanna-s që paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë procesit të kalibrimit. Kjo është shumë e rëndësishme për përpunuesit e ushqimit pasi ka të ngjarë që sonda të jetë e veshur me lëndët e ngurta që gjenden në produktin ushqimor që matet. Kjo shtresë mund të çojë lehtësisht në gabime në matjen e pH. Duke krahasuar të dhënat e kalibrimit të mëparshëm me kalibrimin aktual, njehsori do të informojë përdoruesin në ekran, kur sonda duhet të pastrohet, zëvendësohet ose nëse buferi i pH mund të jetë i kontaminuar. Pas kalibrimit, gjendja e përgjithshme e sondës shfaqet në ekran si përqindje nga 0 në 100% në rritje prej 10%. Gjendja e sondës ndikohet nga karakteristikat e zhvendosjes dhe të pjerrësisë së elektrodës pH, të cilat të dyja mund të gjenden në të dhënat GLP.

Duke shtypur tastin virtual "AutoHold" në modalitetin e matjes, njehsori do të ngrijë dhe automatikisht do të regjistrojë një lexim të qëndrueshëm. Mund të aktivizohet një paralajmërim "jashtë diapazonit të kalibrimit" që do të paralajmërojë përdoruesin kur një lexim nuk është brenda grupit të vlerave të kalibruara të pH.

Modaliteti log-on-demand lejon përdoruesin të regjistrojë dhe të ruajë deri në 200 mostra. Të dhënat e regjistruara, së bashku me të dhënat shoqëruese të GLP-së, më pas mund të rikthehen ose transferohen në një kompjuter me kabllon mikro USB HI920015 të Hanna-s dhe softuerin HI92000 për gjurmueshmërinë në mbajtjen e të dhënave për grupe të veçanta produktesh. Të dhënat e GLP përfshijnë datën, kohën, buferat e kalibrimit, kompensimin dhe pjerrësinë, dhe janë të aksesueshme drejtpërdrejt duke shtypur tastin e dedikuar GLP.

Një menu e ndihmës kontekstuale në ekran mund të aksesohet në çdo kohë duke shtypur një buton të dedikuar.

Kontrasti i lartë, ekrani grafik LCD është i lehtë për t'u parë jashtë në rrezet e diellit të shndritshme, si dhe në zonat me ndriçim të ulët me dritë prapa. Një kombinim i çelësave të dedikuar dhe virtualë lejon funksionimin e lehtë dhe intuitiv të njehsorit në një përzgjedhje të gjuhëve.

Çanta kompakte, e qëndrueshme HI720161 është e termoformuar për të mbajtur të gjithë komponentët e nevojshëm për matje në terren, duke përfshirë njehsorin dhe elektrodën, gotat, solucionet buferike dhe solucionet e pastrimit.

Ekrani

Ekrani ynë i gjerë i konfigurimit përmban një mori opsionesh të konfigurueshme si ora, data, njësitë e temperatures, gjuha dhe udhëzuesit e ndihmës.

Kalibrimi

Kalibrimi i pH përmban mesazhe të detajuara CAL Check™. Përdoruesit udhëhiqen përmes procedurës së kalibrimit me udhëzime hap pas hapi në ekran.

GLP

Funksionet gjithëpërfshirëse GLP janë drejtpërdrejt të aksesueshme duke shtypur tastin GLP. Mund të rishikohen të dhënat e kalibrimit, duke përfshirë: datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë dhe buferët e përdorur në kalibrimin e fundit. Dizajn ergonomik, i fortë, i papërshkueshëm nga uji (IP67).

Furnizohet me elektrodën FC2023 Foodcare pH/temperature

 • Trupi i bërë nga plastika PVDF e kategorisë ushqimore
 • Forma e majës konike për depërtim të lehtë në produkte gjysëm të ngurta
 • Dizajni i kryqëzimit të hapur i reziston bllokimit nga lëndët e ngurta ushqimore
 • Xham me sensor pH të temperaturës së ulët, i përshtatshëm për produktet e ngrira
 • Sensori i integruar i temperaturës për matjet e kompensimit të temperaturës
 • Kalibrim i pH me pesë pika me shtatë bufera standarde dhe pesë bufera të personalizuara

CALCheck

 • Paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë kalibrimit, duke përfshirë kohën e pastrimit të elektrodës dhe ndotjen e mundshme të buferit
 • Shfaq gjendjen e përgjithshme të elektrodës pH pas kalibrimit që bazohet në karakteristikat e zhvendosjes dhe të pjerrësisë

Identifikohu sipas kërkesës

 • Ruani të dhënat e matjes me shtypjen e një butoni

Mbajtja automatike

 • Ngri leximin e matjes së shfaqur pas stabilizimit

Karakteristikat  GLP

 • Të dhënat GLP përfshijnë datën, kohën, buferët e kalibrimit të pH, kompensimin dhe pjerrësinë
 • Të dhënat GLP ruhen të regjistruara
 • Koha e kalibrimit për të njoftuar përdoruesin në një interval të caktuar kur kalibrimi ka skaduar

 

Zgjedhja e shumë gjuhëve

 • Jetëgjatësia e baterisë 200 orë me nivelin e baterisë të shfaqur në ekranin e matjes
 • Menuja e drejtuar për lehtësinë e përdorimit me funksionalitetin e zgjeruar me butona virtual

Ndihmë kontekstuale me shtypjen e një butoni

LCD grafike me dritë të pasme

Lidhshmëria

 • Lidhja me kompjuterin nëpërmjet një softueri mikro USB të izoluar opto-izoluar dhe HI92000

pH metri i krijuar për profesionistët e ushqimit

Matësit e pH të cilësisë së ushqimit Hanna janë të fortë dhe të lëvizshëm me performance të lartë. Shtatë modele janë në dispozicion në këtë seri për të matur ushqimin, qumështin, mishin, kosin, djathin, birrën dhe dheun. Çdo model është i pajisur me një elektrodë specifike aplikimi dhe tretësirrë pastruese. Këta matës të papërshkueshëm nga uji përputhen me standardet IP67 dhe mund të përdoren lehtësisht.

Specifikimet

Specikime

Detaje

sku

HI98161

Intervali i pH

-2,0 deri në 20,0 pH / -2,00 deri në 20,00 pH / -2,000 deri në 20,000 pH

Rezolucioni i pH

0,1 pH / 0,01 pH / 0,001 pH

Saktësia e pH (@25°C/77°F)

±0,1 pH / ±0,01 pH / ±0,002 pH

Kalibrimi i pH

Kalibrim deri në pesë pika, shtatë bufera standarde të disponueshme (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45) dhe pesë bufera të personalizuara

Intervali mV

±2000,0 mV

Rezolucioni mV

0,1 mV

Saktësia mV

±0,2 mV

Intervali temperatura

-20,0 deri në 120,0 °C (-4,0 deri në 248,0 °F)

Rezolucioni i temperaturës

0,1 °C (0,1 °F)

Saktësia e temperaturës (@25°C/77°F)

±0,4 °C (±0,8 °F) (duke përjashtuar gabimin e sondës)

Kompensimi i temperaturës

Automatik

Funksioni i regjistrimit

Sipas kërkesës, 200 mostra (100 pH dhe 100 mV)

Lidhshmëria

Lidhja me PC USB e izoluar opto

GLP

po

Furnizimi me energji elektrike

Bateritë AA 1,5 V (4 copë)

Konsumi i energjisë

përafërsisht. 200 orë përdorim të vazhdueshëm pa dritë prapa (50 orë me dritë prapa)

Mjedisi

5 deri në 50 °C (32 deri në 122 °F) maksimale. RH 100% IP67

Dimensionet

190 x 93 x 35,2 mm (7,3 x 3,6 x 1,4”)

Pesha

405 g (14,2 oz)

Informacion*

HI98161 paketohet me elektrodë pH FC2023 me trup PVDF, solucion buferik HI7004M pH 4.01 (230 mL), HI7007M pH 7.01 tretësirë ​​buferike (230 mL), HI700641 solucion për pastrimin e elektrodës për produktet e qumështit (20 mL), beker 10 mL plastik (2) Bateritë 1.5V AA (4), softuer PC HI92000, kabllo mikro USB HI920015, manual udhëzimi me udhëzues për fillimin e shpejtë, certifikatë cilësie instrumenti dhe çantë mbajtëse HI720161.

Garancia

2 vite

Sonda e rekomanduar

Sonda pH FC2023 me sensor të brendshëm të temperaturës, sonda PVDF

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara