SKU
HI98164

pH metër profesional për kosin - HI98164

710,00 € 78.100,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 710,00 EUR (78.100,00 Lekë)

In stock

HI98164 është një pH metër Foodcare portativ, i papërshkueshëm nga uji, i cili mat pH dhe temperaturën duke përdorur elektrodën e pH të specializuar për kosin FC2133. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet IP67. HI98164 furnizohet me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturë e paketuar në një kuti mbajtëse të qëndrueshme termoformuar që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt.

 • Lidhësi i shpejtë DIN
 • Lidhje USB për transferimin e të dhënave
 • Buton për ndihmë

Monitorimi i pH-it është thelbësor në prodhimin e kosit cilësor. Kosi prodhohet nga fermentimi i qumështit me kultura bakteriale të gjalla. Shumica e jogurteve inokulohen me një kulturë fillestare të përbërë nga Lactobacillus bulgaricus dhe Streptococcus thermophilus. Pasi shtohet kultura e gjallë, përzierja e qumështit dhe baktereve inkubohet, duke lejuar fermentimin e laktozës në acid laktik. pH i përzierjes bie dhe bëhet më acid për shkak të prodhimit të acidit laktik; Pikërisht ky reduktim i pH bën që proteina e kazeinës në qumësht të mpikset dhe të precipitojë, duke rezultuar në një strukturë të ngjashme me kosin. Prodhuesit e kosit e ndërpresin inkubimin pasi të arrihet një nivel specifik pH. Shumica e prodhuesve kanë një pikë të dëshiruar midis pH 4.0 dhe 4.6 në të cilën fermentimi ndalet nga ftohja e shpejtë. Brenda këtij diapazoni të pH-it ka një sasi ideale të acidit laktik të pranishëm për kosin, duke ndihmuar në trashje dhe duke vepruar si një ruajtës kundër shtameve të padëshiruara të baktereve. Duke verifikuar që fermentimi vazhdon në një pikë përfundimtare të pH të paracaktuar, prodhuesit e kosit mund të sigurojnë që produktet e tyre të mbeten të qëndrueshme për sa i përket shijes, aromës dhe strukturës. Një devijim nga pH i paracaktuar mund të krijojë një produkt që është shumë i hidhur ose i thartë. Syneresis mund të ndodhë edhe nëse fermentimi ndalet shumë herët ose shumë vonë, duke rezultuar në kos që është përkatësisht shumë alkalin ose shumë acid. Syneresis është ndarja e lëngut, në këtë rast hirrës, nga lëndët e ngurta të qumështit. Konsumatorët presin që kosi të mbetet i qëndrueshëm, kështu që sigurimi i ndalimit të fermentimit në pH të duhur është jetik gjatë procesit të prodhimit. Kosi është një lëng gjysëm i ngurtëqë  ka një përmbajtje shumë të lartë të lëndëve të ngurta. Kjo lloj mostre do të mbulojë sipërfaqen e ndjeshme të membranës së qelqit dhe/ose do të bllokojë kryqëzimin në fundin e sondës. FC2133 që paketohet me HI98164 është projektuar posaçërisht për matjen e pH në kos. Nga një formë maje konike për depërtim të lehtë në një kryqëzim të hapur që i reziston bllokimit; FC2133 është një elektrodë ideale pH për qëllime të përgjithshme për produktet e kosit. FC2133 lidhet me HI98164 me një lidhës DIN të papërshkueshëm nga uji me lidhje të shpejtë, duke lejuar një lidhje të sigurt dhe pa fije. 

 

Trup qelqi

 

Trupi i qelqit FC2133 është kimikisht rezistent dhe i shpejtë për të arritur ekuilibrin termik, duke lejuar një përgjigje më të shpejtë dhe më të qëndrueshme kur merren matje të pH në mostrat që nuk janë në temperaturën e ambientit.

Majë qelqi konike

 

Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në mostra të tilla si kosi.

Open Junction

Dizajni i kryqëzimit të hapur në fund të sondës përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe elektrodës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexim të qëndrueshëm.

Sensori i integruar i temperaturës

Gabimet në kalibrim dhe matje eliminohen me kompensimin automatik të temperaturës të ofruar nga sensori i integruar i temperaturës. Përveç paketimit me një elektrodë unike pH të krijuar për kosin, HI98164 ka veçorinë unike CAL Check™ të Hanna-s që paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë procesit të kalibrimit. Kjo është shumë e rëndësishme për përpunuesin e ushqimit pasi ka të ngjarë që sonda të jetë e veshur me lëndët e ngurta që gjenden në produktin ushqimor që matet. Kjo shtresë mund të çojë lehtësisht në gabime në matjen e pH. Duke krahasuar të dhënat e kalibrimit të mëparshëm me kalibrimin aktual, njehsori do të informojë përdoruesin, në ekran, kur sonda duhet të pastrohet, zëvendësohet ose nëse tretësira buferike e pH mund të jetë e kontaminuar. Pas kalibrimit, gjendja e përgjithshme e sondës shfaqet në ekran si përqindje nga 0 në 100% me rritje prej 10%.  Duke shtypur tastin virtual "AutoHold" në modalitetin e matjes, njehsori do të ngrijë dhe automatikisht do të regjistrojë një lexim të qëndrueshëm. Mund të aktivizohet një paralajmërim "jashtë diapazonit të kalibrimit" që do të paralajmërojë përdoruesin kur një lexim nuk është brenda grupit të vlerave të kalibruara të pH. Modaliteti log-on-demand lejon përdoruesin të regjistrojë dhe të ruajë deri në 200 mostra. Të dhënat e regjistruara, së bashku me të dhënat shoqëruese të GLP-së, më pas mund të transferohen në një kompjuter me kabllon mikro USB të Hanna-s HI920015 dhe softuerin. Të dhënat GLP përfshijnë datën, kohën, buferët e kalibrimit dhe është drejtpërdrejt e aksesueshme duke shtypur tastin e dedikuar GLP. Një menu e ndihmës në ekran mund të aksesohet në çdo kohë duke shtypur një buton të dedikuar. Ekrani LCD me kontrast të lartë është i lehtë për t'u parë jashtë në rrezet e diellit të shndritshme, si dhe në zonat me ndriçim të ulët me dritë prapa. Një kombinim i çelësave në ekran dhe virtualë lejojnë funksionimin e lehtë dhe intuitiv të njehsorit duke përzgjedhur dhe gjuhën. Çanta kompakte, e qëndrueshme HI720161 është termoformuar për të mbajtur të gjithë komponentët e nevojshëm për marrjen e një matjeje në terren, duke përfshirë njehsorin dhe elektrodën, gotat, solucionet buferike. 

 

Ekrani i konfigurimit

Ekrani ynë i konfigurimit përmban një mori opsionesh të konfigurueshme si ora, data, njësitë e temperatures, gjuha dhe udhëzimet për ndihmë.

 

Kalibrimi

Kalibrimi i pH përmban mesazhe të detajuara CAL Check™. Përdoruesit udhëhiqen përmes procedurës së kalibrimit me udhëzime hap pas hapi në ekran.  

 

GLP

Funksionet gjithëpërfshirëse GLP janë drejtpërdrejt të aksesueshme duke shtypur tastin GLP. Mund të rishikohen të dhënat e kalibrimit, duke përfshirë: datën, kohën dhe buferët e përdorur në kalibrimin e fundit.

 

Karakteristikat/Përfitimet:

Dizajn ergonomik, i fortë, i papërshkueshëm nga uji (IP67) 

Paketohet me elektrodën FC2133 pH/temperaturë sipas standardeve ushqimore

 • Forma e majës konike për depërtim të lehtë në produkte gjysëm të ngurta
 • Dizajni i kryqëzimit të hapur i reziston bllokimit nga lëndët e ngurta ushqimore
 • Trup qelqi që pastrohet lehtë
 • Sensori i integruar i temperaturës për kompensimin e temperaturës

Kalibrimi i pH me pesë pika me shtatë bufera standarde dhe pesë bufera të personalizuara CAL Check

 • Paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë kalibrimit, duke përfshirë kohën e pastrimit të elektrodës dhe ndotjen e mundshme të buferit
 • Shfaq gjendjen e përgjithshme të elektrodës së pH pas kalibrimit

Log-on-demand

 • Ruani të dhënat e matjes me shtypjen e një butoni

AutoHold

 • Ngri vlerën e matur në ekran pas stabilizimit

Karakteristikat GLP

 • Të dhënat GLP përfshijnë datën, kohën, buferët e kalibrimit të pH, kompensimin e temperaturës dhe pjerrësinë
 • Të dhënat GLP janë të regjistruara

Kur kalibrimi nuk është në rregull, një sinjal e njofton përdoruesin për këtë problem. Jetëgjatësia e baterisë është 200 orë dhe gjithmonë do të keni informacione për gjendjen e saj. Tasti i ndihmës për çdo problem qç mund të keni. Ka ndriçim të pasëm. Lidhshmëria grafike LCD.

 

 • Lidhja me kompjuterin nëpërmjet njënmikro USB  dhe software-it HI92000

 

 Specifikime

Specifikime

Detaje

sku

HI98164

Intervali i pH

-2,0 deri në 20,0 pH / -2,00 deri në 20,00 pH / -2,000 deri në 20,000 pH

Rezolucioni i pH

0,1 pH / 0,01 pH / 0,001 pH

Saktësia e pH (@25°C/77°F)

±0,1 pH / ±0,01 pH / ±0,002 pH

Kalibrimi i pH

Kalibrim deri në pesë pika, shtatë bufera standarde të disponueshme

(pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45) dhe pesë bufera të

 personalizuara

Intervali mV

±2000,0 mV

Rezolucioni mV

0,1 mV

Saktësia mV

±0,2 mV

Intervali temperatura

-20,0 deri në 120,0 °C (-4,0 deri në 248,0 °F)

Rezolucioni i temperaturës

0,1 °C (0,1 °F)

Saktësia e temperaturës (@25°C/77°F)

±0,4 °C (±0,8 °F) (duke përjashtuar gabimin e sondës)

Kompensimi i temperaturës

Automatik

Regjistrimi

Sipas kërkesës, 200 mostra (100 pH dhe 100 mV)

Lidhshmëria

Lidhja me PC USB e izoluar opto

GLP

po

Energjia

Bateritë AA 1,5 V (4 copë)

Konsumi i energjisë

përafërsisht. 200 orë përdorim të vazhdueshëm pa dritë prapa

(50 orë me dritë prapa)

Mjedisi

2 deri në 50 °C (32 deri në 122 °F) maksimale. RH 100% IP67

Dimensionet

187 x 93 x 35,2 mm (7,3 x 3,6 x 1,4”)

Pesha

402 g (14,2 oz)

Informacion*

HI98164 furnizohet me elektrodën e pH FC2133 me trup PVDF, solucion

 buferik HI7004M pH 4.01 (230 mL), HI7007M pH 7.01 tretësirë ​​buferike

 (230 mL), HI700643 tretësirë pastruese për elektrodën ndaj depozitave të

djathit (2 bustina),bateri 1.5V AA (4), softuer PC HI92000, kabllo mikro

 USB HI920015, manual udhëzimi me udhëzues për fillimin e shpejtë,

 certifikatë e cilësisë së instrumentit dhe kuti mbajtëse HI720161.

Garancia

2 vite

Sonda e rekomanduar

FC2133 Foodcare Trupi PVDF, elektrodë pH me sensor të brendshëm për

 temperaturën, lidhës DIN për lidhje të shpejtë dhe 1 m (kabllo 3,3')

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara