SKU
HI5315

Elektroda e Referencës për Gjysmëqelizat ISE - HI5315

332,00 € 36.520,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 332,00 EUR (36.520,00 Lekë)

In stock

Elektroda e referencës HI5315 është një gjysmë qelizë me lidhje të dyfishtë argjendi/klorur argjendi e krijuar për përdorim me elektrodën selektive jonike (ISE) dhe gjysmëqelizat e pH. Elektroda e referencës siguron një tension të qendrueshëm referencë kur lidhet me një gjysmë qelizë ndijuese. Dhoma e jashtme e elektrolitit të referencës është e rimbushshme. Elementet e brendshme të referencës vendosen brenda një trupi polieterimidi të qendrueshëm (PEI). Ka një riprodhueshmëri të shkëlqyer dhe është shumë e lehtë per tu përdorur në laboratorin tuaj.

  • Gjeometri konike
  • E saktë dhe e shpejtë
  • Për përdorim me gjysmëqeliza ISE dhe pH

Elektroda e referencës HI5315 është një gjysmë qelizë potenciometrike që përmban një referencë argjendi/klorur argjendi (Ag/AgCl) të vendosur brenda një trupi plastik PEI. HI5315 siguron kontaktin elektrolitik të nevojshëm për të lejuar matjen e gradientit të tensionit nëpër një membranë ndijuese, të tilla si një gjysmë qelizë ISE ose pH.

Elektroda e referencës HI5315 e Hanna-s është projektuar me një kryqëzim të stilit konik. Gjeometria e konike prodhon një potencial referues shumë të qendrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të elektrodës së montuar e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme. Që HI5315 të matë me saktësi jonet specifike, duhet të përdoret tretësira e përshtatshme mbushëse në pjesën e jashtme të elektrolitit.

Tretësirat e rekomanduara të mbushjes ISE

Kodi

Përshkrimi

Tretësira mbushëse

HI4002

Gjysmë qelizë bromi

HI7072

HI4003

Gjysmë qelizë kadniumi

HI7082

HI4004

Gjysmë qelizë kalciumi

HI7072

HI4007

Gjysmë qelizë klori

HI7072

HI4008

Gjysmë qelizë bakri

HI7072

HI4009

Gjysmë qelizë cianuri

HI7072

HI4010

Gjysmë qelizë fluori

HI7075

HI4011

Gjysmë qelizë jodi

HI7072

HI4012

Gjysmë qelizë plumbi/sulfate

HI7072

HI4013

Gjysmë qelizë nitrate

HI7078

HI4014

Gjysmë qelizë kaliumi

HI7076

HI4015

Gjysmë qelizë argjendi/sulfiti

HI7072

 

Kur merren matje të joneve specifike, është gjithashtu e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me tretësirën rregulluese të forcës jonike (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të lira të argjendit. Matja e të gjitha tretësirave me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve.

Veçoritë

Gjeometria konike

Tensioni shumë i qendrueshëm dhe i riprodhueshëm i elektrodës së referencës HI5315 është për shkak të gjeometrisë së saj konike e projektuar posaçërisht. Një hapje e ngushtë në formë unaze midis pjesës së jashtme të elektrodës dhe skajit të poshtëm të trupit të brendshëm formon një lidhje të qendrueshme.

Pastrimi i elektrodës

Me një shtypje të thjeshtë të kapakut të sipërm të elektrodës referencë të montuar, tretësira mbushëse kullon shpejt nga trupi. Një dizajn i tillë lejon pastrimin e lehtë të elektrodës ose zëvendësimin e solucionit mbushës nëse përdoret me më shumë se një gjysmë qelizë ndijuese.

Trup i qendrueshëm PEI

Trupi i sondës së elektrodës së referencës është i përbërë nga plastika e qendrueshme, polieterimide kimikisht inerte (PEI).

Lidhja

HI5315 ka një lidhës “prizë banana” për lidhje të lehtë me çdo matës me një hyrje sonde referuese.

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI5315

Intervali optimal i pH

0 deri në 85°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

PEI

Kabulli

1 m koaksial

Aplikimet e zakonshme

përdoret për të kompletuar qarkun elektrik dhe për të siguruar tension të qendrueshëm referencë për gjysmëqelizat ISE

Lidhja

BNC

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara