SKU
HI1131B

Elektrodë pH me Rimbushje me lidhës BNC-HI1131B

162,00 € 17.820,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 162,00 EUR (17.820,00 Lekë)

In stock

HI1131B është një trup qelqi, i rimbushshëm, me kryqëzim të dyfishtë, i kombinuar me një elektrodë pH me një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një lidhje të vetme qeramike në qelizën e jashtme të referencës dhe pjesa sferike e sensorit të pH është bërë nga xhami me temperaturë të lartë. Ky dizajn është ideal për mostrat laboratorike, birrat dhe mostra të tjera të lëngshme, si dhe për përdorim të përgjithshëm.

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet në figurën e mësipërme, këto elektroda kanë një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë bufera Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me mostrën, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Si rezultat do merrni lexime të mprehta nga sensori. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit dhe kështu ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një tretësirë mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin.

Specifikimet

Specifikime:

Detaje

SKU

HI1131B

Përshkrimi

Elektrodë pH e kombinuar e rimbushshme

Elektroda

Ag/AgCl

Elektroliti

3,5 M KCl

Presioni maksimal

0.1 bar

Intervali

pH: 0 deri në 13

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 100°C (32 deri në 212°F) - HT

Struktura

sferike (diametri: 9,5 mm)

Sensor temperature

Vetëm modeli DIN

Përforcues

Vetëm modeli DIN

Materiali i trupit

xham

Kabulli

koaksial; 1 m (3,3')

Përdorimi i Rekomanduar

laborator për qëllime të përgjithshme, birrë

Lidhje

BNC

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara