SKU
HI1043B

Elektrodë pH double junction me lidhës BNC HI1043B

235,00 € 25.850,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 235,00 EUR (25.850,00 Lekë)

In stock

HI1043B është një elektrodë prej xhami, që rimbushet, double junction me lidhës BNC . HI1043B ka një nyje të dyfishtë qeramike dhe përdor xham me temperaturë të lartë, duke e bërë atë ideal për tretësira në temperatura mbi 30°C. ®.

  • Majë xhami sferike
  • Double junction
  • Qelq high temp

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për të matur pH, formën e majës, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.

HI1043B përdor (HT) xham me temp te lartë, majë sferike, trup xhami, nyje të dyfishtë qeramike, dhe është i rimbushur me 3.5M KCl. 

Maja xhami sferike

Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me mostrën e matur. Kjo lejon një reagim më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti. Maja e sensorit të qelqit në HI1043B përdor formulimin e xhamit me temperaturë të lartë (HT) të Hanës që ka një rezistencë prej rreth 400 megaohmësh. Impedanca e lartë e bën HI1043B ideale për aplikimet agresive kimike dhe aplikimet ne temperaturë të lartë.

Referimi i kryqëzimit të dyfishtë

HI1043B është një dizajn i bashkimit të dyfishtë. Elektrodat e pH janë në dispozicion si nyjëzim i vetëm ose nyjëzim i dyfishtë. Shih më poshtë për një përshkrim të plotë të dallimeve. Nyja e njohur edhe si urë kripe është komponente e nevojshme e qarkut elektrik. Lëvizja e joneve duhet të rrjedhë përmes nyjës për një lexim të qëndrueshëm. Referenca e jashtme ka dy pjesë qeramike. Qeramika është një material poroz që shkrihet lehtësisht me trupin e xhamit dhe ka një koeficient zgjerimi të ngjashëm dhe ka një normë rrjedhjeje prej 40 deri në 50 μL/orë elektrolit. Kjo normë e lartë e rrjedhjes siguron reagim më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në tretësirat viskoze ose mostrat e përçueshmërisë së ulët, të tilla si uji i pastër, ku një kohë e gjatë stabilizimi është vërejtur shpesh

Trupi i elektrodës së qelqit

Trupi i elektrodës së qelqit është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh për shkak të rezistencës së tij kimike. Elektroda e qelqit është e përputhshme me shumë tretës dhe kimikate të tjera agresive. Qelqi është rezistent edhe ndaj shumë formave të rrezatimit, si rrezatimi ultravjollcë.

Rimbushja

Hi1043B është një sonde që rimbushet. Meqë është një elektrodë e bashkimit të dyfishtë tretësira e mbushjes është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë nuk përmban asnjë argjend si me elektrodën e bashkimit të vetëm. Mungesa e argjendit do të bëj që të ketë shumë më pak mundësi bllokimi.Çarja e nyjës do të rezultojë në lexime të mjegullta dhe të çrregullta.

 

Lidhës BNC

Hi1043B ka një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondave BNC femërore. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T, dhe 3.5mm për të përmendur disa. Këto lloje të tjera të lidhësve priren të jenë të përdorshëm për një lloj të veçantë matësi dhe nuk janë të këmbyeshëm.

Single junction vs double junction

 

 

Elektrodat konvencionale normalisht janë single junction. Siç përshkruhet nga figura sipër, këto elektroda kanë vetëm një nyje midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësirat shumë acidike ose alkaline, rrjedhja pozitive e elektroliteve përmes bashkimit shpesh kthehet duke rezultuar në ingresin e tretësires së mostrës . Nëse kjo nuk kontrollohet, elektroda e referimit mund të ndotet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër potencial me elektrodat single junction është bllokimi i nyjës për shkak të (AgCl). Argjendi mund të precipitojë lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira elektrolyte bën kontakt me mostrën, disa AgCl do të precipitojnë në faqen e jashtme të nyjës. Rezultati është leximi i mjegullt i marrë nga sensori. Sistemi double junction siç nënkupton emri, ka dy nyja, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me mostrën siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, është e dukshme e njëjta tendencë.. Megjithatë, pasi sistemi referues i elektrodës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme elektrolyte, kontaminimi i elektrodës minimizohet.

 

Specifikimet

Emri i specifikimit

Detaji

SKU

HI1043B

Përshkrimi

 rimbushet, elektroda dixhitale pH me kryqëzim të dyfishtë

Reference

dyfish, Ag/AgCl

Nyja / Norma e Rrjedhjes

qeramike, dyfishe / 40-50 μL/h

Elektrolyte

KCl 3.5M

max

0.1 bar

Gama

pH: 0 deri 14

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri 100°C (32 deri 212°F) - HT

Maja / forma

sferike (dita: 9.5 mm)

Temperature Sensor

Jo.

 

 

Amplifikator

Jo.

Materiali i trupit

qelq

Kabull

1 m (3.3')

Përdorimi i rekomanduar

hidrokarburet, bojërat, tretësit, uji i detit, acidet dhe bazat e forta, mostrat e përçueshmërisë së lartë, tamponi tris

Lidhja

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara