SKU
HI1332B

Elektrodë pH PEI me lidhës BNC- HI1332B

120,00 € 13.200,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 120,00 EUR (13.200,00 Lekë)

In stock

HI1332B është një elektrodë ph PEI , double junction me një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një nyje të vetme qeramike në qelizën e jashtme referuese dhe pjesa e sensorit të pH është bërë me xham me qëllim të përgjithshëm.Ky shqyrtim i dizajnit është ideal për kimikatet, kontrollin e cilësisë, aplikimet në terren, dhe përdorimin e qëllimit të përgjithshëm.

  • Trupi PEI i qëndrueshëm
  • Double junction
  • Elektroda që rimbushet

Elektroda PEI

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë të elektrodave pH që janë projektuar për shumë aplikime të ndryshme. Lloji i qelqit që përdoret për  pH, formën e majës, materialin e trupit, llojin e bashkimit, llojin e referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga pika që marrim në konsiderat gjatë projektimit.HI1332B përdor qelq (GP) ,ka majë sferike, trup polyetherimide (PEI) dhe bashkimi i dyfishtë.

Formulimi i Qelqit Me Qëllim të Përgjithshëm

Qelqi me qëllim të përgjithshëm si emri nënkupton është një formulim standard qelqi që përdoret për përdorim të përgjithshëm. Një elektrodë pH me qëllim të përgjithshëm (GP) qelqi do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C dhe është e përshtatshme për matjen e pH të mostrave që janë në temperaturat e ambientit. HI1332B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që maten nga 0 në 70°C.

Majë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera të majës përfshijnë konik për zhytje të thellë të elektrodës dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trupi PEI

Trupi i HI1332B është i përbërë nga rrëshirë polietherimide (PEI). Trupi PEI është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh dhe shkëlqen në matjet në terren për shkak të qëndrueshmërisë së tij. Mburoja rreth majës sferike të qelqit minimizon thyerjen për shkak të përplasjeve aksidentale ose hedhjes së elektrodës. Plastika PEI është një plastikë e cilësisë së lartë që është kimikisht rezistente ndaj shumë kimikateve agresive.

Lidhës BNC

Hi1332B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në çdo matës pH që ka hyrjen e sondave BNC femër. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T, dhe 3.5mm për të përmendur disa. Këto lloj lidhësish priren të jenë të përdorshëm për një tip të veçantë matësi dhe nuk janë të ndërrueshëm.

 
 
electrode-fill-solutions-comparison

Elektrodat konvencionale normalisht janë single junction. Siç përshkruhet nga figura sipër, këto elektroda kanë vetëm një nyje midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësirat shumë acidike ose alkaline, rrjedhja pozitive e elektroliteve përmes bashkimit shpesh kthehet duke rezultuar në ingresin e tretësires së mostrës . Nëse kjo nuk kontrollohet, elektroda e referimit mund të ndotet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër potencial me elektrodat single junction është bllokimi i nyjës për shkak të (AgCl). Argjendi mund të precipitojë lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira elektrolyte bën kontakt me mostrën, disa AgCl do të precipitojnë në faqen e jashtme të nyjës. Rezultati është leximi i mjegullt i marrë nga sensori. Sistemi double junction siç nënkupton emri, ka dy nyja, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me mostrën siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, është e dukshme e njëjta tendencë.. Megjithatë, pasi sistemi referues i elektrodës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme elektrolyte, kontaminimi i elektrodës minimizohet.

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara