SKU
HI1135B

Elektrodë pH e rimbushshme me konstruksion krahu anësor dhe lidhës BNC - HI1135B

295,00 € 32.450,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 295,00 EUR (32.450,00 Lekë)

In stock

HI1135B është një elektrodë pH me një trup qelqi, e rimbushshme, me lidhje të dyfishtë me një lidhës BNC. Kjo elektrodë ka një kryqëzim të dyfishtë qeramik në kryqëzimin e jashtëm dhe pjesa e sensorit të pH është bërë me xham me temperaturë të lartë. HI1135B përmban gjithashtu një konstruksion krahu anësor prej xhami që lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhës. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për aplikimet në të cilat monitorimi i vazhdueshëm i pH është thelbësor.

  • Elektroda e rimbushshme
  • Dizajni i kryqëzimit të dyfishtë
  • Ndërtimi i krahut anësor

 

Elektrodë pH e rimbushshme me konstruksion krahu anësor

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të ndjerë pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI1135B përdor qelq me temperaturë të lartë (HT), llambë sferike, trup qelqi, grim të dyfishtë qeramike, kryqëzim të dyfishtë dhe mund të rimbushet përmes konstruksionit të krahut anësor me 3,5M KCl.

Formulimi i xhamit me temperaturë të lartë

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH me qelq për qëllime të përgjithshme (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohms në 25°C ndërsa rezistenca e qelqit HT është rreth 400 megaohm në 25°C. Ndërsa HI1135B përdoret në temperatura të larta, rezistenca zvogëlohet për t'iu afruar asaj të xhamit GP. HI1135B është i përshtatshëm për përdorim me mostra që matin nga 0 deri në 100°C.

Llambë sferike

Llamba sferike është për përdorim të përgjithshëm. Forma të tjera majash përfshijnë konik për depërtim dhe majë të sheshtë për matjet e sipërfaqes.

Trup qelqi

Trupi i qelqit është ideal për përdorim laboratorik. Xhami është rezistent ndaj shumë kimikateve të ashpra dhe pastrohet lehtësisht. Trupi i qelqit gjithashtu lejon një transferim të shpejtë të nxehtësisë në elektrolitin e brendshëm të referencës. MV e gjeneruar nga qeliza e referencës varet nga temperatura. Sa më shpejt që elektroda të arrijë ekuilibrin, aq më i qëndrueshëm është potenciali i referencës.

Kryqëzim i dyfishtë qeramike

Lidhja e dyfishtë qeramike lejon një shpejtësi më të shpejtë të rrjedhjes së elektrolitit nga referenca në tretësirë. Një elektrodë standarde e pH do të përdorë një lidhje të vetme qeramike që lejon rrjedhjen e 15 deri në 20 µL/orë të elektrolitit; HI1135B ka dy nyje qeramike, duke siguruar rrjedhjen e 30 deri në 40 µL/orë të elektrolitit. Kjo shpejtësi më e lartë e rrjedhës siguron përgjigje më të shpejtë të elektrodës dhe matje më të qëndrueshme në solucione viskoze ose mostra me përçueshmëri të ulët, siç është uji i pastër, ku shpesh vërehet një kohë e gjatë stabilizimi.

Ndërtimi i krahut anësor

HI1135B është një sondë e rimbushshme nëpërmjet konstruksionit special të krahut anësor. Krahu anësor lejon mbushjen e vazhdueshme të tretësirës së elektrolitit në aplikime që kërkojnë monitorim të vazhdueshëm. Meqenëse është një elektrodë pH me lidhje të dyfishtë, tretësira mbushëse është HI7082 3.5M KCl. Kjo tretësirë ​​nuk përmban asnjë argjend si me një elektrodë të vetme bashkimi. Mungesa e argjendit do të parandalojë formimin e çdo precipitati argjendi në sipërfaqen e kryqëzimit dhe bllokimin e tij. Bllokimi i kryqëzimit do të rezultojë në lexime të rrëmbyeshme dhe të çrregullta.

Lidhës BNC

HI1135B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal në atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm për të përmendur disa. Këto lloj lidhësish priren të jenë të pronarit për një lloj të caktuar njehsori dhe nuk janë të këmbyeshëm.

electrode fill solutions comparison Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Siç përshkruhet nga figura e mësipërme, këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe zgjidhjes së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të reshjeve të klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit. Rezultati janë lexime të mprehta të marra nga sensori. Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hanna-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme e referencës përdor një zgjidhje mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin.

 

Specifikime

Emri i specifikimeve

Detaje

SKU

HI1135B

Përshkrim

Elektrodë e rimbushshme, e kombinuar me pH me strukturën e krahut anësor dhe shpejtësinë e shpejtë të rrjedhjes

Referencat

dyfish, Ag/AgCl

Kryqëzimi / Shkalla e Rrjedhës

qeramike, dyshe / 30-40 µL/h

Elektrolitet

KCl 3.5M

Presioni maksimal

3 bar me presion prapa

Gama

pH: 0 deri në 14

Temperatura e rekomanduar e funksionimit

0 deri në 100°C (32 deri në 212°F) - HT

Lloji / Forma

sferike (diametri: 9,5 mm)

Sensor temperature

Jo

Përforcues

Jo

Materiali i trupit

Xhami

Kabllo

koaksiale 1 m (3,3')

Përdorimi i rekomanduar

monitorim i vazhdueshëm me mbushje në distancë

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara