SKU
HI4015

Elektroda selektive e joneve me gjysmë qelizë argjendi/sulfide (ISE) - HI4015

784,00 € 86.240,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 784,00 EUR (86.240,00 Lekë)

In stock

HI4015 është një elektrodë selektive e joneve gjysmëqelizore (ISE) në gjendje të ngurtë për përcaktimin e argjendit (Ag+) ose sulfurit (S2-) në tretësirë. Peleti me sensor argjendi/sulfidi argjendi prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve midis membranës së peletit inorganik dhe kampionit. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi epoksi të qëndrueshëm. HI4015 është ideal për një sërë aplikimesh në kondicionimin e ujit, monitorimin e mjedisit dhe proceset industriale.

  • Zbulimi i argjendit nga 0,11 në 107,900 mg/L Ag+
  • Zbulimi i sulfurit nga 0,003 në 32,100 mg/L S2-
  • Për përdorim me gjysmëqelizë referuese HI5315

 

Elektroda selektive e argjendit/sulfidit HI4015 është një sensor potenciometrik me gjysmë qelizë i vendosur brenda një trupi epoksi. Elementët e brendshëm janë të izoluar nga kampioni me anë të një membrane të ngjeshur me sensor argjendi/sulfidi argjendi. Ky sensor i gjendjes së ngurtë kërkon një elektrodë referimi të veçantë për të përfunduar sistemin e matjes. ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë të Hanna-s janë krijuar për t'u përdorur me gjysmë-qelizën referuese HI5315. Gjysmë-qeliza e referencës përmban një kryqëzim të stilit kon. Gjeometria e konit me skaj të referencës formon kryqëzimin e lëngshëm me tretësirën e provës në majën e konit të kryqëzimit, duke prodhuar një potencial referimi shumë të qëndrueshëm dhe shpejtësi konsistente të rrjedhjes së elektrolitit në tretësirë. Një shtypje e thjeshtë e pjesës së sipërme të ISE e bën të lehtë zbrazjen e tretësirës mbushëse të elektrolitit dhe zëvendësimin kur është e nevojshme.
Matja e të gjitha zgjidhjeve me një forcë konstante jonike zvogëlon margjinën e gabimit midis matjeve. ISE në gjendje të ngurtë argjendi/sulfidi HI4015 mund të masë argjendin nga 1µM (0,11 mg/L) në 1M (107,900 mg/L) dhe sulfide nga 0,1µM (0,003 mg/L) në 1M (32,100 mg/L).
 
 

Argjendi (Ag+)

Që HI4015 të matë me saktësi argjendin, është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me zgjidhjen e rregulluesit të forcës jonike të halidit (ISA). ISA siguron që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të lira të argjendit.

Tabela e konvertimit për Ag+

  Shumëzuesi

moles/L (M) to ppm (mg/L)

1.0787 x 105

ppm (mg/L) to M (moles/L)

9.27 x 10-6

 

Sulfidi (S2-)

Për matjen e saktë të sulfurit, është e rëndësishme që squfuri të çlirohet nga hidrogjeni dhe që oksidimi i sulfurit të parandalohet me tretësirën buferike antioksiduese sulfide (SAOB). SAOB siguron që pH e tretësirës të jetë mbi pH 12, duke reduktuar efektin e joneve ndërhyrës dhe duke çliruar squfurin nga jonet e hidrogjenit. SAOB gjithashtu vepron për të stabilizuar koeficientin e aktivitetit në mënyrë që të matet përqendrimi i joneve të sulfurit të lirë.

Tabela e konvertimit për S2-

  Shumëzuesi

moles/L (M) to ppm (mg/L)

3.207 x 104

ppm (mg/L) to M (moles/L)

3.12 x 10-5Veçoritë me një shikim

Modulet e fiksimit të sensorit

  • ISE gjysmë-qelizash në gjendje të ngurtë janë elektroda që zbulojnë jonet e lira në një tretësirë. Peleti ndijues shumë i patretshëm dhe i ngjeshur është ngjitur në gjysmëqelizën e argjendit/sulfurit HI4015 nga një modul fiks ndijues për lehtësinë e përdorimit.

Trup epoksid i qëndrueshëm

  • Trupi i sondës së gjysmëqelizës argjendi/sulfidi ISE është i përbërë nga rrëshirë epokside të qëndrueshme.

Lidhja BNC

  • HI4015 ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

 

Teoria e Operacionit

Një elektrodë sensor në gjendje të ngurtë zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodh midis tretësirës dhe membranës inorganike. Një ekuilibër ndodh për shkak të tretshmërisë shumë të kufizuar të materialit të membranës në mostër. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në rrëshirën organike të këmbimit jonik të tretësirës. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

Specifikime

SKU

HI4015

Lloji

gjendje e ngurtë; gjysmëqelizë

Gama e matjes

1,0 M në 1•10-6M 107900 deri në 0,11ppm (Ag+) 1,0M deri në 1•10-7M 32100 deri në 0,003ppm (S2-)

Gama optimale e pH

2 deri në 8 (Ag+) 12 deri në 14 (S2-)

Shkallë temperature

0 deri në 80°C

Diametri

12 mm

Gjatësia

120 mm

Materiali i trupit

epoksi

Kabllo

1 m  koaksial

Aplikimet e zakonshme

përdoret si tregues për titrimet duke përdorur nitrat argjendi; për përcaktimin e joneve sulfide në ujëra, lëngje letre, ujëra natyralë dhe tokë.

Lidhje

BNC

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara