SKU
FC300B

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të natriumit (ISE) - FC300B

325,00 € 35.750,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 325,00 EUR (35.750,00 Lekë)

In stock

FC300B është një elektrodë selektive e kombinuar prej qelqi (ISE) për përcaktimin e joneve të natriumit (Na+) në tretësirë. Membrana selektive e qelqit prodhon një ndryshim të mundshëm për shkak të shkëmbimit të joneve të natriumit në sipërfaqen e membranës dhe mostrës. Elementet ndijuese të brendshme janë të vendosura brenda një trupi qelqi të fortë. FC300B është ideal për një sërë aplikimesh në laboratorë, prodhimin e ushqimeve, pijeve dhe në analizat e cilësisë së ujit.

  • Trup qelqi i rimbushshëm
  • Kryqëzim i vetëm qeramik
  • Përcaktimi nga 0,23 në 22,990 mg/L Na+

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të natriumit

 

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të natriumit FC300B është një elektrodë që ka një elektrodë refesuese argjendi/klorur argjendi (Ag/AgCl) dhe një elektrodë selective për jonet natrium. Të dyja janë të vendosura brenda një dizajni të vetëm të trupit prej xhami që përdor një elektrolit klorur amoniumi/klorur argjendi si një tretësirë mbushëse.  Kalibrimi i elektrodës është një proces me dy hapa në të cilin qelqi gdhendet pastaj rihidratohet. Si fillimim hiqet një shtresë e hollë xhami e ndjeshme nga membrana e natriumit, duke ekspozuar një sipërfaqe të freskët që përmban natrium. Hapi i dytë është rihidratimi në të cilin sonda vendoset në një tretësirë ​​ruajtëse për të rihidratuar membranën e qelqit. Lejimi i qelqit të rihidratohet pas gdhendjes siguron kushte optimale për shkëmbimin e joneve të natriumit midis membranës dhe tretësirës. Që FC300B të matë me saktësi natriumin është e rëndësishme që forca jonike e standardeve dhe kampionit të rregullohet në një vlerë të lartë dhe konstante me tretësirën e rregulluesit të forcës jonike të natriumit (ISA). ISA e natriumit është e rëndësishme për dy arsye. Njëra është se ISA e zbut pH-në e standardit dhe mostrës në pH mbi 9.8. Kjo largon çdo ndërhyrje nga jonet e hidrogjenit që ndodhin në pH më të ulët. Qëllimi i dytë i ISA është të sigurojë që koeficienti i aktivitetit të jetë konstant në mënyrë që të mund të matet përqendrimi i joneve të lira të natriumit. Të kesh tretësirë ​​me një forcë jonike konstante zvogëlon gabimin midis matjeve të mostrave të ndryshme në përqendrime të ndryshme.

Tabela e konvertimit për Na +  dhe NaCl

 

shumëzuesi

mole/L (M) Na në ppm (mg/L) Na

22990

ppm (mg/L) Na në M (mole/L) Na

4,35 x 10 -5

ppm (mg/L) Na në ppm (mg/L) NaCl

2.54197

ppm (mg/L) NaCl në ppm (mg/L) Na

0,39339

 

Veçoritë:

 

Maja sferike prej qelqi  - Dizajni i majës në formë sferike lejon një zonë të gjerë kontakti me kampionin, duke lejuar një përgjigje më të shpejtë të elektrodës me një shkallë më të lartë stabiliteti. Trupi i elektrodës së qelqit - Trupi  i elektrodës së qelqit është i përshtatshëm për një gamë të gjerë aplikimesh për shkak të rezistencës së tij kimike. Elektroda e qelqit është e pajtueshme me shumë tretës jo-ujorë dhe kimikate të tjera agresive. Xhami është gjithashtu rezistent ndaj shumë formave të rrezatimit, siç është rrezatimi ultravjollcë. Lidhja BNC  - FC300B ka një lidhës universal BNC për lidhje të lehtë me çdo matës tavoline me një hyrje të sondës femërore BNC.

Teoria e Funksionimit:

 

Një elektrodë selektive prej qelqi zhvillon një tension për shkak të shkëmbimit të joneve që ndodhen midis tretësirës dhe membranës ndijuese.  Mosbalancimi i ngarkesës midis sipërfaqes së membranës dhe qelizës së brendshme të sensorit prodhon një tension që ndryshon në përgjigje të aktivitetit të joneve të mostrës. Kur forca jonike e tretësirës fiksohet me shtimin e ISA, voltazhi është proporcional me përqendrimin e joneve të lira në tretësirë.

 

 

Specifikimet

 

SKU

FC300B

Emri i produktit

Elektroda selektive e joneve të kombinuara të natriumit (ISE) - FC300B

Mesazhe

Telefononi nëse kërkohet koha e saktë e transportit

Kuota e kërkuar

Jo

Intervali i matjeve

Natrium (Na+) 1,0 M në 1 x 10-5 M, 22,990 deri në 0,23 mg/L (ppm)

Intervali temperatura

0 deri në 80 °C

Materiali i trupit

xham

Intervali optimal i pH

pH 9,75 deri në 14

Gjatësia e trupit/Gjatësia e përgjithshme

E përgjithshme

Diametri i jashtëm

12 mm

Kabulli

koaksiale; 1 m (3,3')

Lloji i lidhësit

BNC

Shënime

Pjerrësia e përafërt

 

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara