SKU
BL120-10

KONTROLLUES PËR PISHINAT DHE SPA PA DALJE ANALOGE - BL120-10

In stock

This product is dangerous. Please request a quotation for this product.

KONTROLLONI ME KONFIDENCË

Kontrolluesi i pishinave BL120 është një sistem i plotë i projektuar për mirëmbajtjen e pishinës, vaskave të nxehta dhe cilësisë së ujit të SPA. BL120 është në dispozicion në dy konfigurime. Versioni bazë është modeli in-line i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondave dhe pajisjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese. Versioni tjetër është një version i montuar i panelit me një qelizë të rrjedhshme bypass. Qeliza e rrjedhjes bypass lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondave pa pasur nevojë të mbyllë pompën e riqarkullimit. Veçoritë shtesë të BL120 përfshijnë treguesit LED për dozimin,statusin e matësit dhe shërbimin, shfaqjen e grafikëve në kohë reale, alarmet e programueshme dhe mbrojtjen me anë të një fjalëkalimi.

Kontrollues i përgjithshëm

 

 

KONFIGURIMET

Kontrolluesi është i disponueshëm në një nga dy konfigurimet: një model in-line i cili lejon instalimin e drejtpërdrejtë të sondave dhe përshtatjeve të injektimit kimik në tubacionet ekzistuese (BL120-10) ose një sistem paneli të montuar me një qelizë të rrjedhshme bypass (BL120-20). Qeliza e rrjedhjes bypass lejon kalibrimin dhe mirëmbajtjen e sondave pa pasur nevojë të ndalojë pompën e riqarkullimit.

Sonda e kombinimit dixhital

HI1036-1802 është një sondë dixhitale që mat pH, ORP, dhe temperaturën. Kjo sondë gjithashtu përfshin një kunjë të mundshme të përputhshme. Kunja konsiderohet si lidhja "tokësore" dhe përdoret për të parandaluar  leximet e gabuara që mund të prishin systemin.

 

 

 

Dozimi & Kontrolli

Sistemi i dosimit peristaltik

BL120 është i pajisur me dy pompa dozuese peristaltike me tubacione të zëvendësueshme rezistente kimike. Kur jeni duke përdorur një pompë diafragmë, gazi klor i formuar nga outgassing mund të mbledhet në kokën e pompës duke rezultuar në humbje; grumbullimi i gazit klorin nuk është një problem me pompat peristaltike që përdorin rollers dhe tubing.

Kontrolli proporcional i pompës

BL120 përmban pompa dosimi proporcionalisht të kontrolluara. Bazuar në ndjeshmërinë e procesit ndaj shtimeve kimike, këta kontrollues lejojnë përdoruesin të rregullojë një fashë proporcionale. Kjo vendosje përcakton sasinë e kohës që pompat llogarisin përqindjen e devijimit nga pika e caktuar duke lejuar një kontroll shumë të imtësishëm në mbajtjen e pikës së dëshiruar të caktuar.

Norma e rregullueshme e rrjedhjes

Norma e rrjedhjes nga pompat e dosimit është e rregullueshme nga 0.5 në 3.5L/h. Sasia më të mëdha të ujit kërkojnë më shumë lëndë kimike se sasitë më të vogla, pasi duhet më shumë lëndë kimike për të kuptuar ndryshimin e leximit. Norma e rregullueshme e rrjedhjes, si fasha proporcionale, lejon një kontroll më të mirë në mbajtjen e një pike të caktuar aty ku ne dëshirojmë.

Dozimi I ORP

Me dezinfektimin e klorit ekziston një marrëdhënie inverse midis pH dhe ORP. Me rritjen e nivelit të pH- së, niveli i ORP-së zvogëlohet. BL120 përdor një opsion të dozimit që nuk do të dozoj klor derisa vlera e pH është korrigjuar së pari pasi që është e mundur të ketë një vlerë të ulët ORP edhe pse ka klor të mjaftueshëm. Ky opsion parandalon harxhimin e kimikateve dhe shmang një përqendrim më të lartë se të nevojshme të klorit.

Norma e rregullueshme e rrjedhjes

Norma e rrjedhjes nga pompat e dosimit është e rregullueshme nga 0.5 në 3.5L/h. Trupat më të mëdhenj të ujit kërkojnë më shumë lëndë kimike se trupat e vegjël, pasi duhet më shumë lëndë kimike për të kuptuar ndryshimin e leximit. Norma e rregullueshme e rrjedhjes, si fasha proporcionale, lejon një kontroll më të mirë në mbajtjen e një pike të caktuar të dëshiruar.

LIDHJET DHE EKRANI

EKRANI MULTIFACED

Ekrani multiface i BL120 lejon tre module. LCD mund të shfaqë të tre parametrat në një kohë, mund të shfaq një parametër të vetëm, ose mundësine në kohë reale për të përzgjedhur parametrin që ju kërkoni, zmadhimin dhe rikujtimin e të dhënave.

Indikator LED shumëngjyrësh

BL120 ofron indikator  të shumëfishtë LED për statusin, shërbimin, dhe operimin e pompës. STATUS LED ndryshon ngjyrën në bazë të gjendjes operative; e gjelbër kur vendosja është në interval, e verdhë kur kërkohet ndërhyrja e përdoruesit dhe e kuqe për probleme. INDIKATORI LED tregon çdo alarm dhe gabim të procesit të përjetuara nga kontrolluesi.

LIDHJA DHE SIGURIA

Logimet automatike

Leximet për çdo parametër janë të vendosura të shfaqen automatikisht çdo 10 sekonda. Një log i ri fillon çdo herë që instrumenti kalibrohet ose në fillim të një dite të re. Të dhënat e vendosura përfshijnë pH, ORP dhe vlerat e temperaturës, të dhënat e fundit të kalibrimi, konfigurimet  dhe çdo të dhënë. Çdo log ruhet si një file .csv për transferim të lehtë.

 

 

Lidhja USB

Për rishikim dhe ruajtje përdoruesit mund të transferojnë lehtësisht të dhëna në një PC duke përdorur një usb dhe portën USB.

Mbrojtja e fjalëkalimeve

Kontrolluesi BL120 i Hanna-s përmban një zgjidhje për mbrojtjen e fjalëkalimeve që ofron qasje të kufizuar në kalibërim, organizim dhe rishikim të të dhënave të regjistruara. Fjalëkalimi mund të vendoset dhe të aktivizohet/çaktivizohet gjatë instalimit të përgjithshëm të instrumentit.

Specifikimet e pH-it

pH Intervali 0.00 to 14.00 pH
pH Rezolucioni 0.01 pH
pH Saktësia ±0.05 pH
pH Kalibrimi pH bufer kalibrues: automatik, dy-pika (4.01, 7.01, 10.01 pH)
pH procesi kalibrimit: një-pikë, hyrje manuale
Kompensimi temperaturës automatik, -5.0 në 105.0ºC (23.0 në 221.0ºF) për pH

ORP Specifikimet

ORP Intervali ±2000 mV
ORP Rezolucioni 1 mV
ORP Saktësia ±5 mV
ORP Kalibrimi ORP (mV) kalibrimi: një-pikë, hyrja manuale

Specifikimet e temperaturës

Intervali i temperaturës -5.0 në 105.0ºC (23.0 në 221.0°F)
Rezolucioni temperaturës 0.1°C (0.1ºF)
Saktësia e temperaturës ±1ºC (±1.8ºF)

Specifikimet:

pH Dozimi proporcionale me pikë të rregullueshme të caktuar dhe fashë proporcionale shtyrje për të filluar me mbrojtjen power-on dhe overdosing
ORP Dozimi proporcionale me pikë të rregullueshme të caktuar dhe fashë proporcionale shtyrje për të filluar me mbrojtjen power-on dhe overdosing pH dosing interlocked
Alarmet i lartë dhe i ulët me opsionin aktiv/çaktiv për të gjithë parametrat, alarmi shkaktohet kur 5 lexime të njëpasnjëshme janë mbi / nën prag
Sistemi alarmit sistemi intuitiv i alarmit bazuar në LED. Opsionet e filtrimit të alarmit. Kontrolli i alarmit bazuar në instalimin e përdoruesit
Alarm Relay Output (1) SPDT 5A/230 VAC, aktivizuar nga pH/ORP/temperatura e zgjedhur sipas kushteve të alarmit
Auxiliary Inputs (3)

Nivele të ulëta në tank acid/bazë (contact open). Nivele të ulëta në tanke klori  (contact open). Hold input (contact open)

Kontrolli pompës Module manuale dhe automatike, rrjedhje e rregullueshme midis 0.5 në 3.5 L/h

BL120-10 

Të dhëna automatike të pH, ORP, dhe matjeve të temperaturës, GLP dhe alarmet, gabimet dhe problemet në ndezje. Kapaciteti për 60 ditë me intervale analizimi 10 sekonda. Të gjitha të dhënat .csv transferohen me USB flash drive
Mbrojtja e passwordit setup, kalibrimi and rikthimi I të dhënave ruhen me password
Storage Interface USB
GLP Ruan informacionet kalibruese
Digital Probe Input (1) hyrje galvanike e izoluar digjitale HI1036-1802 pH/ORP/temperaturē e kombinuar me lidhësin DIN
Energjia 100 - 240 VAC
Konsumimi energjisë 10 VA
Mjedisi 0 në 50 ºC (32-122 ºF); max 95% RH 
Dimensioni 245 x 188 x 55 mm (73 mm me pompat);
9.6 x 7.4 x 2.2” (2.9” me pompat)
Pesha  1700 g (60 oz)
Informacion* BL120-10: Kontrolluesi I SPA dhe pishinave  HI1036-1802 kombinohet me elektrodën dixhitale pH/ORP/temperature, me vendin e dorezës dhe injektuesit kimik
BL120-20: Sëimming Pool & Spa Controller me panel mounted floë cell, HI1036-1802 kombinohet me elektrodën dixhitale pH/ORP/temperature, me vendin e dorezës dhe injektuesit kimik
Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara