SKU
HI629113

Elektrodë pH me Trup Titani për Përdorim tek Plating Baths me Lidhës të Shpejtë DIN - HI629113

204,00 € 22.440,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 204,00 EUR (22.440,00 Lekë)

In stock

HI629113 është një elektrodë pH me një lidhje të dyfishtë reference, me trup titani, të mbushur me polimer, për përdorim tek Plating Baths me një lidhës të shpejtë DIN. Pjesa e ndjeshme e majës së sheshtë të kësaj elektrode është bërë me xham për qëllime të përgjithshme. HI629113 ka gjithashtu një kryqëzim të tipit PTFE së bashku me një sensor të integruar të temperaturës dhe përforcues brenda një modeli të vetëm sonde. Kjo konsideratë e dizajnit është ideale për matjen e pH-it në Plating Baths. HI629113 është projektuar për përdorim me matësin e pH HI99131 të Hannë-s.

  • Trupi titani
  • Sensori i integruar i temperaturës
  • Majë e sheshtë

Elektrodë pH prej titani për Plating Baths

Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit të përdorur, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit. HI629113 përdor xhamin për qëllime të përgjithshme (GP), llambë me majë të sheshtë, trup titani dhe bashkim PTFE me elektrolit polimeri.

Formulimi i qelqit për qëllime të përgjithshme

Matja e pH në temperatura shumë të larta është e dëmshme për llambën e ndjeshme të qelqit dhe do të shkurtojë jetën e saj. Një elektrodë pH me qelq me qëllim të përgjithshëm (GP) do të ketë një rezistencë prej 100 megaohm në 25°C ndërsa rezistenca e xhamit LT është rreth 50 megaohm në 25°C. Ndërsa temperatura e xhamit zvogëlohet në mostër, rezistenca e xhamit LT do t'i afrohet asaj të xhamit GP. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi diapazonin optimal, duke rezultuar në rritje të rezistencës dhe përfundimisht duke ndikuar në matje. HI629113 është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 80°C.

Llambë me majë të sheshtë

Llamba me majë të sheshtë e zhytur në HI629113 është e lehtë për t'u pastruar dhe parandalon grumbullimin e lëndëve të ngurta nga tretësira në sensor. Forma të tjera të majës përfshijnë atë konike për depërtim dhe sferike për matjet ujore.

Trup titani

Një trup titani rrit imunitetin ndaj fushave elektrostatike dhe magnetike. Gjithashtu mundëson rezistencë të fortë ndaj korrozionit, edhe në ujin e detit. Mbulesa e jashtme e elektrodave tona me trup titani shërben gjithashtu si një matching pin.

 

Pin që përputhet

Një gjilpërë përputhëse është një teknikë matjeje diferenciale e përdorur për të eliminuar interferencat e modalitetit të zakonshëm për sistemin e matjes. Në një sistem pa matching pin, rrymat elektrike në kampion mund të ndikojnë në tensionin referencë të gjysmëqelizës që lidhet nëpërmjet kryqëzimit të lëngut me kampionin. Në këtë rast, elektroda e referencës kap fushat elektromagnetike dhe matja e pH ndryshohet. Matching pin izolon këto fusha rryma/magnetike nga elektroda e referencës. Trupi i titanit HI629113 shërben si një matching pin për matje të sigurta të sakta të pH.

Kryqëzim PTFE

Politetrafluoroetileni poroz (PTFE) është një material hidrofobik që disponohet me porozitete të ndryshme. Ky lloj bashkimi përdoret shpesh në elektroda me elektrolit polimeri. Për shkak të avantazheve të tij kimike, PTFE përdoret gjerësisht në aplikimet industriale.

Lidhës i shpejtë DIN

HI629113 përdor një lidhës Quick DIN. Ky lloj lidhësi përgjithësisht përdoret me matësa të caktuar dhe mund të mos jetë i këmbyeshëm. HI629113 është krijuar për t'u përdorur me matësin pH HI99131 të Hannë-s. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë BNC, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.

Elektroda pH me një kryqëzim të vetëm kundrejt kryqëzimit të dyfishtë

Elektrodat konvencionale janë zakonisht me një lidhje të vetme. Këto elektroda kanë vetëm një kryqëzim të vetëm midis telit të brendshëm të referencës dhe tretësirës së jashtme. Në kushte të pafavorshme, të tilla si presioni i lartë, temperatura e lartë, tretësira shumë acide ose alkaline, rrjedha pozitive e elektrolitit përmes kryqëzimit shpesh kthehet në të kundërt duke rezultuar në hyrjen e tretësirës së mostrës në ndarjen e referencës. Nëse kjo lihet e pakontrolluar, elektroda e referencës mund të kontaminohet, duke çuar në dështim të plotë të elektrodës. Një problem tjetër i mundshëm me elektrodat me një lidhje të vetme është bllokimi i kryqëzimit për shkak të rrjedhjes së klorurit të argjendit (AgCl). Argjendi mund të precipitohet lehtësisht në mostrat që përmbajnë tampon Tris ose metale të rënda. Kur tretësira e elektrolitit bie në kontakt me kampionin, një pjesë e AgCl do të precipitojë në faqen e jashtme të kryqëzimit.

Sistemi i kryqëzimit të dyfishtë të Hannë-s, siç nënkupton edhe emri, ka dy kryqëzime, vetëm njëra prej të cilave është në kontakt me kampionin siç tregohet në figurë. Në kushte të pafavorshme, e njëjta tendencë e hyrjes së mostrës është e dukshme. Megjithatë, pasi sistemi i elektrodës së referencës është i ndarë fizikisht nga zona e ndërmjetme e elektrolitit, ndotja e elektrodës minimizohet. Mundësia e bllokimit të kryqëzimit zvogëlohet gjithashtu me një elektrodë me lidhje të dyfishtë pasi qeliza e jashtme referuese përdor një tretësirë mbushëse që është "pa argjend". Meqenëse nuk ka argjend të pranishëm, nuk ka precipitat që mund të formohet për të bllokuar kryqëzimin.

Specifikimet

Specifikimet e produktit

Detaje

SKU

HI629113

Përshkrimi

HI629113

Referennca

e dyfishtë, Ag/AgCl

Kryqëzimi

PTFE

Elektroliti

polimer

Presioni max

3 bar

Intervali

pH: 0 në 13

Temperatura e rekomanduar e operimit

0 në 80°C (32 në 176°F) - GP

Lloji/struktura

e sheshtë

Sensor temperature

po

Përforcues

po

Materiali i trupit

Trup titani që punon si matching pin

Kabulli

7-pole; 1 m (3.3’)

Përdorimi

Në plating baths

Lidhja

Lidhës i shpejtë DIN*

Shënime speciale

*Rekomandohet të përdoret me pH metrin HI99131

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara