SKU
HI3812

Kiti me teste kimike për fortësinë totale - HI3812

35,00 € 3.850,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 35,00 EUR (3.850,00 Lekë)

In stock

HI3812 është një kit me teste kimike për fortësinë totale si CaCO3  duke e titulluar me EDTA. HI3812 paketohet i kompletuar me të gjithë reagentët dhe pajisjet e nevojshme për të kryer rreth 100 teste.

  • Reagentë të përgatitur me cilësi maksimale
  • Të gjithë reagentët janë të pajisur me datën e skadencës dhe numrin e lotit për gjurmueshmëri
  • Titrimi manual i kryer me indikator Calmagite

HI3812-100 janë reagentë me cilësi të lartë që janë matur paraprakisht, duke i lejuar përdoruesit të arrijnë matje të shpejta dhe të sakta të fortësisë totale me kitin e testeve kimike. Këta reagentë ndjekin metodën e titullimit me EDTA për të përcaktuar përqendrimin total të fortësisë si karbonat kalciumi (CaCO3). Për përcaktimin e fortësisë totale, tretësira e mostrës si fillim duhet të arrij vlerën e pH 10. Indikatori shtohet për të formuar komplekse të dobëta në këtë pH me bazë magnezi dhe kalciumi, duke formuar një kompleks me ngjyrë të kuqe. Shtimi i tretësirës titulluese të EDTA gjithashtu formon komplekse me jonet e mbetura të lira të magnezit dhe kalciumit. Pasi të jenë kompleksuar të gjithë jonet e lira të magnezit dhe kalciumit, EDTA e tepërt largon në mënyrë preferenciale jonet e lidhura me indikatorin, duke formuar një kompleks më të fortë. Heqja e këtyre joneve metalike nga indikatori shkakton një ndryshim të ngjyrës nga e kuqe në blu, duke treguar pikën përfundimtare të titullimit. Numri i mililitrave të titrantit të përdorur për të arritur pikën përfundimtare të përshtatshme do të përcaktojë fortësinë totale si mg/L CaCO3. Këta reagentë janë krijuar për t'u përdorur me mostra që kanë një diapazon të fortësisë totale nga 0,0 deri në 30,0 mg/L dhe 0 deri në 300 mg/L CaCO3 . 

Specifikimet:

 

 

SKU

HI3812

Lloji

Titullim

Rritja më e vogël

0.3 mg/L (ppm); 3 mg/L (ppm)

Metoda

EDTA

Numri i Testeve

100 mesatarisht

Informacion*

Kompleti i provës HI3812 paketohet me buferin për fortësinë 30 ml, indikatorin calmagite 10 ml, tretësirë ​​EDTA 120 ml,  gotë plastike 20 ml me kapak, gotë plastike 50 ml me kapak dhe shiringë 1 ml me majë.

Reagenti

HI3812-100

Intervali i fortësisë totale

0,0-30,0 mg/L (ppm); 0-300 mg/L (ppm)

 Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara