SKU
HI38033-100

Kite testimi me reagentë zëvendësues për fortësinë totale (100 teste)- HI38033-100

18,00 € 1.980,00 Lekë

Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 18,00 EUR (1.980,00 Lekë)

In stock

HI38033-100 janë reagentë për përcaktimin e fortësisë totale (si CaCO3 ) me titullim me kitin e testeve kimike për fortësinë totale HI38033.  Ka reagentë për deri 100 teste dhe përdoren me matësit e banakut ose me një fotometër portativ. Këta reagentë prodhohen me cilësinë më të lartë në fabrikën tonë dhe kanë të shënuar qartë numrin e lotit dhe datën e skadencës në çdo shishe për gjurmueshmëri.

  • Reagentë të përgatitur me cilësinë më të lartë
  • Përgatitur me kimikate me pastërti të lartë
  • Kanë të shënuar datën e skadencës dhe numrin e lotit për gjurmueshmëri

HI38033-100 janë reagentë me cilësi të lartë duke i lejuar përdoruesit të arrijnë matje të shpejta dhe të sakta të fortësisë totale me kitin e testeve kimike. Këta reagentë ndjekin metodën e titullimit me EDTA për të përcaktuar përqendrimin e fortësisë totale si karbonat kalciumi (CaCO3 ).

Për përcaktimin e fortësisë totale, tretësira e kampionit fillimisht kthehet në pH 10. Treguesi i ngjyrës së kallamagitit shtohet për të formuar komplekse të dobëta në këtë pH me magnezin dhe kalciumin, duke formuar një kompleks me ngjyrë të kuqe. Shtimi i tretësirës titruese EDTA gjithashtu formon komplekse me jonet e mbetura të lira të magnezit dhe kalciumit. Pasi të jenë kompleksuar të gjitha jonet e lira të magnezit dhe kalciumit, EDTA e tepërt heq në mënyrë preferenciale jonet e lidhura me treguesin e ngjyrës së kallamagitit, duke formuar një kompleks më të fortë. Heqja e këtyre joneve metalike nga indikatori shkakton një ndryshim të ngjyrës nga e kuqe në blu, duke treguar pikën përfundimtare të titullimit. Numri i mililitrave të titrantit të përdorur për të arritur pikën përfundimtare të përshtatshme do të përcaktojë fortësinë totale si mg/L CaCO3. Këta reagentë janë projektuar për t'u përdorur me mostra që kanë një diapazon të fortësisë totale të pritur prej 0 deri në 30 gpg (kokrra për gallon) CaCO3.

Të gjitha çmimet janë të përjashtuar nga TVSH dhe pa kosto transporti, përveç nëse përcaktohet ndryshe. Hanna Instruments Albania Sh.p.k. — Rr. Frosina Plaku, Pallati 21, Ap. 1 — 1023 Tirana — TVSH M11621034H ©2024 Të gjitha të drejtat e rezervuara